Quantcast

„Apple“ kuria „išmanujį televizorių“?

Vieno iš kompanijos Morgan Stanley analitikų teigimu, „Apple“ bando sukurti „išmaniojo televizoriaus“ (smart TV) prototipą. Kas konkrečiai slepiasi po šituo pavadinimu, nelabai aišku, tačiau kalbama, jog naujasis įrenginys apjungs savyje funkcionalumą tokių įrenginių ir galimybių kaip vaizdo ir TV grotuvas, žaidimai, skaitmeninis vaizdo įrašymo įrenginys, „FaceTime“ ir kita.

Analitikas mano, jog pastarasis įrenginys – tai kitas „didelis“ „Apple“ žingsnis, leisiantis gigantui iš Kupertino gauti papildomus 4 mlrd. JAV dolerių (apie 10 mlrd. litų) iš to 1 proc. televizorių rinkos, kurią „Apple“ planuoja užimti 2013 metais.

Gandai apie kompanijos „Apple“ galimybes išleisti savo televizorių sklinda pakankamai seniai: jau keletą paskutinių metų ekspertai kalba apie panašų projektą. Vis tik galima spėti, kad kalbama ne visai apie televizorių tiesiogine to žodžio prasme, kaip mums visiems įprasta manyti. „Apple“ jau senokai visiems demonstruoja, kad jos produktai koncentruojami į „iTunes“, kaip pagrindinį turinio šaltinį (todėl visai nekeista, kad „iPhone“ neturi radijo imtuvo, o „Mac“ kompiuteriai – „Blu-Ray“ įrenginių). Tad tikėtis išmanųjį TV panaudoti kaip „įprastą televizorių“ ar įrašantį vaizdo grotuvą – būtų per daug paprasta ir primityvu.


Šiame straipsnyje: televizijaApple

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių