Pereiti į pagrindinį turinį

"Apple" kuria lietimais valdomą kompiuterį?

2009-05-25 19:47
"Apple" kuria lietimais valdomą kompiuterį?
"Apple" kuria lietimais valdomą kompiuterį? / Reuters nuotr.

Atsaką pigiems interneto kompiuteriams (angl. "netbooks") ruošia ir "Apple". Srities žinovai spėja, kad savo nedidelio ir internetui skirto kompiuterio versiją bendrovė gali pristatyti pirmoje kitų metų pusėje.

Būsimasis kompiuteris turėtų užpildyti spragą "Apple" produktų gamoje tarp įprastų nešiojamųjų kompiuterių ir išmaniojo telefono "iPhone". Kompiuteris greičiausiai turės 7-10 colių skersmens lietimais valdomą ekraną ir kainuos 500-700 JAV dolerių. Gali būti, kad naujasis "Apple" kompiuteris turės konkuruoti ir su "Amazon" knygų skaitytuvu "Kindle" bei sieks savo dalies e.knygų rinkoje.

Pačios bendrovės atstovai tokius gandus ne kartą neigė sakydami, kad jų visai nedomina pigūs ir riboto funkcionalumo kompiuteriai. Vis dėlto "Apple" pastaruoju metu skiria vis daugiau dėmesio mobiliesiems įrenginiams: neseniai užpatentavo sudėtingesnes jutiklinio valdymo technologijas ir įsigijo lustus kuriančią bendrovę.

Šiuo metu jau beveik nelikę abejonių, kad per birželio 8-ąją rengiamą konferenciją "Apple" pristatys trečios kartos telefoną "iPhone" su didesnės talpos atmintine, geresniu fotoaparatu, elektroniniu kompasu ir kitais patobulinimais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų