Pereiti į pagrindinį turinį

Bėdos su "Apple Watch" nesibaigia: pagrindiniame komponente aptiktas brokas

2015-05-12 06:26
Faceit.lt
Scanpix nuotr.

Kompanija "Apple" savo firminiuose laikrodžiuose aptiko defektą, praneša verslo leidinys "The Wall Street Journal". Šaltinio teigimu, ši problema privertė kompaniją apriboti "Apple Watch" tiekimą.

Brokas buvo aptiktas pagrindiniame komponente "Taptic Engine" – vibromotore, kuris informuoja vartotoją apie naujus pranešimus ir kitus veiksmus, o taip pat atsakingas už laikrodžio daviklių užfiksuotus duomenis apie širdies pulsą.

"Apple Watch" naudojamo vibromotoro signalas panašus į lengvą stuksenimą per riešą ir laikomas daug efektyvesniu informacijos perdavimo būdu, nei garsai ar įprasta vibracija.

Serijinė "Apple" laikrodžių gamyba pradėta 2015 m. vasario mėnesį. Pirminiai testai parodė, kad defektas susijęs su "Taptic Engine", kurio vienu iš tiekėjų yra kinų kompanija "AAC Technologies Holdings".

Atitinkamą komponentą tiekia ir kita kompanija – "Nidec Corp". Kadangi jos sukurtas vibromotoras defekto neturi, "Apple" užsakymus nukreipė būtent šiam gamintojui, tačiau prireiks laiko, kad būtų galima pagaminti reikiamą kiekį.

Kompanija "Apple" neplanuoja atšaukti įrenginių, kadangi nėra patvirtintos informacijos, jog defektą turintis laikrodžių tiražas pateko į pirmųjų "Apple Watch" pirkėjų rankas.

Šaltiniai taip pat pažymėjo, jog praėjusią savaitę "Apple" be jokių paaiškinimų kai kuriuos teikėjus informavo, jog jiems būtina sumažinti gamybą iki šių metų birželio mėnesio. Tikėtina, kad "Apple" taip ruošiasi antros kartos "Apple Watch" komponentų gamybai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų