Pereiti į pagrindinį turinį

“Bing” paieška apdoroja jau 30 proc. JAV užklausų

2011-04-13 18:54
“Bing” paieška apdoroja jau 30 proc. JAV užklausų
“Bing” paieška apdoroja jau 30 proc. JAV užklausų

Dar prieš 3-5 metus interneto vartotojams žodis “paieška” vienareikšmiškai asocijavosi su kompanijos “Google” vardu. Bet dabar panašu, kad padėtis kiek keičiasi, nes kompanijos “Microsoft” sukurtas paieškos variklis “Bing” vis labiau įtvirtina savo pozicijas rinkoje.

Pagal kompanijos “Hitwise” duomenis iš JAV už kovo mėnesį, pirmą kartą savo gyvavimo istorijoje “Bing” peržengė per 30 procentų paieškos užklausų. Čia svarbu paminėti ir tai, kad šis skaičius sumuojamas iš dviejų – pats Bing.com per kovo mėnesį apdorojo 14.32%, o dar 15.69% paieškų atliko Yahoo paieška, kurioje jau daugiau nei pusę metų veikia irgi tas pats “Bing” paieškos variklis.

Kalbant apie “Google”, šios milžinės situacija kiek komplikuojasi, yra pastebimas nors ir nežymus, bet gana pastovus kritimas – per kovo mėnesį buvo prarasta dar 2.2% užklausų, ir šiuo metu “Google” paieškos dalis Amerikoje yra 64.42%.

Bet reikia pabrėžti, kad šie skaičiai aktualūs tiktai JAV, daugumoje kitų šalių “Google” toliau sėkmingai dominuoja ir nemato vargo. Kad ir Lietuvoje – ar daug pažįstate žmonių, naudojančių “Bing”?

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų