Pereiti į pagrindinį turinį

Didelį potraukį riebiam maistui nulemia genai

Kembridžo universiteto tyrimo duomenimis, kai kurių žmonių didesnį nei įprasta potraukį riebiam maistui nulemia genai. Ir tai, deja, nėra, pasiteisinimas – tokį geną turintys žmonės daug labiau linkę į nutukimą.

Shutterstock nuotr.

Pasak mokslininkų, vienas iš 1000 turi pakitusį geną, kuris atsakingas už alkio, apetito jausmą ir už tai, kaip sėkmingai pavyksta deginti kalorijas.

Teigiama, kad genas, atsakingas už alkio pojūtį, išsivystė badmečiu. Kai maistas yra retenybė, natūralu, kad žmogų traukia prie riebaus maisto, kuris efektyviau apsaugo nuo bado. Tačiau, turint pakitusi geną, alkis gali būti niekada nepasotinamas.

Vis dėlto mokslininkai praneša, kad, jei ir turite ši geną, tai nereiškia nuosprendžio, jog esate visiškai bejėgiai prieš šį instinktą. Tiesiog jį galima užgožti valgant subalansuotą maistą ir reguliariai mankštinantis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų