Pereiti į pagrindinį turinį

"eBay" bandys pasiūlyti "Skype" akcijų

2009-04-15 15:36
"eBay" bandys pasiūlyti "Skype" akcijų
"eBay" bandys pasiūlyti "Skype" akcijų / Diena Media iliustr.

Interneto aukcionus rengianti "eBay" ketina iš dalies atsisakyti jai priklausančios interneto pokalbių programos "Skype". Bendrovė nusprendė atskirti "Skype" padalinį nuo pagrindinės įmonės ir surengti viešą "Skype" akcijų siūlymą. Kai kurių šaltinių teigimu, taip "eBay" bandys apskritai atsikratyti "Skype".

Investuotojams "Skype" akcijų gali būti pasiūlyta kitų metų viduryje. Pasak "eBay" atstovų, "Skype" nuspręsta atskirti tuo pagrindinės bendrovės, nes jų veiklos yra mažai susijusios, taip esą "Skype" turės daugiau galimybių plėtrai.

Manoma, ad už "Skype" akcijas "eBay" norėtų surinkti apie 2 mlrd. JAV dolerių, nors analitikai abejoja, ar dabartinėmis rinkos sąlygomis tai pavyktų.

"eBay" estų sukurtą interneto bendravimo įrankį "Skype" įsigijo 2005-aisiais, už jį paklojusi 2,6 mlrd. JAV dolerių. Vis dėlto po kelių metų pasigirdo vertinimų, kad "eBay" gerokai permokėjo už šią programą. Vis dėlto "Skype" yra didžiausia pasaulyje tarptautinių skambučių paslaugos teikėja, jos pajamos per praėjusius metus augo 44 procentais.

Šiuo metu "Skype" naudojasi apie 400 mln. vartotojų pasaulyje, jos praėjusių metų pajamos siekė 551 mln. JAV dolerių. "eBay" tikisi, kad "Skype" pajamos iki 2011-ųjų turėtų išaugti dvigubai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų