Pereiti į pagrindinį turinį

"Google" išsigando "Bing"?

2009-06-22 16:02
"Google" išsigando "Bing"?
"Google" išsigando "Bing"? / AFP nuotr.

 

Internete pasklido žinios, kad vienas "Google" įkūrėjų Sregejus Brinas taip susirūpino dėl naujosios "Microsoft" paieškos sistemos "Bing", kad nedelsiant subūrė programuotojų komandą, kurie aiškinasi šios sistemos veikimo principus.

Pati "Google" šių gandų nepatvirtino, tik teigė, kad su savo paieškos sistema dirba nuolatos, tam jau seniai suburta speciali komanda, kuri rūpinasi tobulesnio paieškos variklio kūrimu.

Birželio pradžioje startavusi "Bing" vos per savaitę sugebėjo "atsiriekti" 2 procentinius punktus interneto paieškų rinkos pyrago. "Microsoft" užimama interneto paieškos rinkos dalis JAV išaugo nuo 9,1 iki 11,1 proc., tuo metu kitų paieškos sistemų vartotojų dalis nežymiai sumenko. "Google" priklauso apie du trečdaliai pasaulinės paieškų rinkos.

Kita vertus, prarasti kelis procentus paieškos rinkos "Google" net gali būti naudinga. Dabar bendrovė JAV vadinama rinkos monopolininke, valdžios institucijos kaip tik šiuo metu sprendžia, ar nevertėtų riboti tam tikrų jos veiklos aspektų.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų