Pereiti į pagrindinį turinį

"Sony" telefonuose bus galima keisti operacinę sistemą

2015-05-11 07:32
Faceit.lt
Scanpix nuotr.

Operacinė sistema "Android" yra atvira platforma, o tai leidžia trečių šalių kūrėjams kurti savo modifikacijas bei įdiegti papildomą funkcionalumą, kurio kartais gali trūkti "Google" pasiūlytose oficialiose "Android" versijose.

Nemažai įvairių kompanijų išmaniųjų telefonų jau kuris laikas gali pasinaudoti "Android" modifikacijomis (pavyzdžiui, CyanogenMod), tačiau japonų kompanija "Sony" į šį klausimą žiūrėjo gana konservatyviai. Tačiau laikai keičiasi.

Puslapio "Phandroid" teigimu, japonų gamintojas oficialiai išleido naują programinės įrangos (bootloader) versiją, kuri leidžia pasikrauti sistemai iš operacinės sistemos atstatymo srities. Tai reiškia, kad nuo šiol be didelio vargo bus galima išbandyti ne tik "Android" modifikacijas, bet ir alternatyvas, tokias kaip "Ubuntu Touch", "Firefox OS" ir kt.

Šiuo metu alternatyviomis platformomis gali pasinaudoti ribotas "Sony" išmaniųjų telefonų kiekis. Tarp palaikomų modelių minimi "Xperia E3", "M2", "T2 Ultra" ir "T3", o atitinkamus diegimo įrankius (flash tools) galima rasti oficialiame kūrėjų puslapyje.

Kaip matyti, japonų flagmanų, priklausančių "Xperia Z" serijai, nėra, tačiau tikėtina, kad ateityje "Sony" suteiks galimybę vartotojams išbandyti alternatyvias "OS" ir juose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų