Pereiti į pagrindinį turinį

Ant grilio kepta vištiena

2015-10-01 06:42
DMN inf.
Ant grilio kepta vištiena
Ant grilio kepta vištiena / "La Crepe" nuotr.

Rudenį bet kokius patiekalus galite gardinti ypatingu garnyru. Gaminant vištieną, prie jos puikiai derės šakniavaisių salotos, kuriose gausu vitaminų, reikalingų stiprinti imunitetui.

Reikės:

Morkų 100 g,

baltų ridikų 100 g,

ridikėlių 100 g,

šviežių žirnių ankščių 100 g,

saulėgrąžų daigų papuošimui 20 g,

vištienos filė 340 g,

mėgstamo vištienos marinato 30 g,

žiupsnelio druskos ir pipirų.

Padažui reikės (gaunamas padažo kiekis – 100 g):

Natūralių apelsinų sulčių 4 šaukštų,

alyvuogių aliejaus 35 ml,

1 v. šaukšto natūralaus nefiltruoto medaus,

česnako 1 g,

vyno acto 1 arb. šaukštelio,

mėtų lapelių 1 g, baltojo svogūno 5 g,

špinatų lapų 2 g,

petražolių / krapų mišinio 4 g,

druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Pirmiausia pasiruoškite padažą ir vištieną. Padažui reikalingus ingredientus tereikia sudėti į kokteilinę ir plakti 3–4 minutes. Šviežią vištienos filė pašlakstykite mėgstamu marinatu (virtuvės šefas rekomenduoja marinatą su čiobreliais) ir bent kelias valandas palaikykite šaldytuve, sandariai uždengtame inde. Vištienai pasimarinavus, kepkite ją iki 180–190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, įjungę grilio funkciją. Vištieną kepkite 10-12 minučių, kepdami dar pabarstykite druska ir juodais grūstais pipirais.

Su bulvių skustuku paruoškite kuo ilgesnes (pasistenkite per visą daržovės ilgį) morkų, baltų ridikų juosteles, 2 mm storio griežinėliais supjaustykite ridikėlius. Supjaustytas daržoves 2–4 minutėms užmerkite šaltame vandenyje. Ištraukę nusausinkite ir sudėkite į švarų indą, sumaišykite su žirnių ankštimis. Ant viršaus užpilkite iš anksto pasiruošto mėtų padažo, ant viršaus uždėkite į tris dalis supjaustytą ant grilio iškeptą vištieną. Papuoškite šviežiais saulėgrąžų daigais.

Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra