Pereiti į pagrindinį turinį

Apelsininiai grietinėlės putėsiai su mėlynėmis

2014-08-05 05:00
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Nepaprasto skonio desertas, tinkantis ir vėsiai, ir karštai dienai.

6 –7 porcijoms reikės:

250 ml grietinėlės,

500 ml pasukų,

4 šaukštelių stambios želatinos,

4 šaukštų cukraus,

pusės apelsino tarkuotos žievelės,

1 šaukštelio vanilės ekstrakto arba cukraus su natūralia vanile.

Mėlynių želė:

200 ml trintų mėlynių su cukrumi,

pusės apelsino sulčių,

1 šaukštelio želatinos.

Paruošimo būdas:

Želatiną užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų, ir palikti išbrinkti.

Nedideliame puode užkaisti grietinėlę, į ją suberti cukrų, smulkiai sutarkuotą apelsino žievelę, supilti vanilės ekstraktą. Kaitinti, kol kyštelėjus pirštą į grietinėlę bus per karšta, užvirti nereikia.
Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kol ištirps ir supilti į grietinėlę.

Į šiek tiek praaušusią grietinėlę supilti pasukas ir gerai išmaišyti. Viską supilstyti į gražias stiklines ar taures ir dėti į šaldytuvą sustingti.

Mėlynių želė skirtą želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti.

Trintas mėlynes sumaišyti su apelsinų sultimis. Išbrinkusią želatiną pakaitinti ir sumaišyti su mėlynėmis.

Mėlynių želė užpilti ant sustingusių pasukų ir vėl palikti sustingti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų