Kaunietė Rasa Rutkauskienė pasidalijo saldumynų, kurie drąsiai gali puikuotis ant Kalėdų ir Naujųjų metų stalo, receptu.
Triufeliams reikės:
	5 virtų kiaušinių trynių,
	3 šaukštų grietinės,
	200 g sviesto,
	3 šaukštelių sodos,
	2 stiklinių miltų,
	1 pakelio vaflių lakštų,
	Šokoladui:
	3 šaukštų vandens,
	100 g sviesto,
	1 stiklinės cukraus,
	3 šaukštų kakavos.
Gamyba:
Į indą smulkiai sutarkuojame virtus trynius, sudedame grietinę, supilame lydytą sviestą, miltus ir actu gesintą sodą. Išmaišome. Tešlą gerai išminkome ir paliekame šaldiklyje kelioms valandoms. Iš tešlos darome pailgus sausainėlius, dedame į skardą ir kepame orkaitėje, kol gražiai apskrus. Kol iškepę sausainiai atvės, sumalame (pvz., mėsmale) vaflių lakštus ir ruošiame šokoladą: pilame į puodą tris šaukštus vandens, tris šaukštus kakavos, dedame 100 g sviesto, supilame stiklinę cukraus. Masę kaitiname, kol ištirps cukrus. Sausainėlius pavoliojame karštame šokolade, po to – maltuose vaflių džiūvėsėliuose. Štai ir triufeliai, puikiai tinkantys švenčių stalui!
                    
Naujausi komentarai