Pereiti į pagrindinį turinį

Aštri marokietiška morkienė

2013-10-28 09:13
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Reikės:

2 v. š. alyvuogių aliejaus;
0,5 didelio svogūno;
0,5 kg morkų;
1,5 a. š. kumino;
1,5 a. š. kalendrų;
1 cinamono lazdelės (arba 1 a. š. cinamono);
žiupsnio kvapiųjų pipirų;
750 ml vištienos ar daržovių sultinio;
1 v. š. medaus;
1 a. š. citrinų sulčių;
druskos, pipirų;
natūralaus jogurto;
šviežių kalendrų.

Puode įkaitinkite aliejų. Dėkite susmulkintą svogūną, nuluptas ir kubeliais supjaustytas morkas, berkite kuminą, kalendras, cinamoną, kvapiuosius pipirus ir kepkite apie 2 minutes. Tuomet pilkite sultinį ir užvirkite. Virkite ant mažos ugnies apie 20 minučių, kol suminkštės morkos. Išimkite cinamono lazdelę (jei naudojate). Sriubą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Įmaišykite į ją medų, citrinų sultis, pagardinkite druska ir pipirais. Apie porą minučių pamaišydami pakaitinkite. Patiekite su šaukštu natūralaus jogurto, apibarstykite šviežiomis kalendromis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų