Aštrūs ir sušildantys patiekalai – idealus pasirinkimas žiemą. Aštri pomidorų sriuba dažniausiai patinka visiems, vieni ją renkasi su mėsa, kiti be. Šį kartą siūlome pasigaminti kiek kitokią – su obuoliais.
Reikės:
1 kiaušinio,
3 v. š. kvietinių miltų,
6 pomidorų,
1 obuolio,
1 aitriojo pipiro,
1 v. š. aliejaus,
1 l daržovių sultinio,
bazilikų (saujelės),
cukraus, druskos, juodųjų pipirų (pagal skonį).
Gaminimas:
Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Obuolį supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.
Pipirą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pomidorus, obuolius ir pipirą, troškinkite uždengę dangtį, kol produktai sukris. Po to viską pertrinkite per sietelį.
Užvirinkite sultinį, sudėkite pomidorų tyrę, pagal skonį pagardinkite cukrumi, druska ar pipirais.
Kiaušinį gerai išsukite su miltais ir maišydami supilkite į sriubą, tada palaukite, kol užvirs ir pabarstę smulkintais bazilikais patiekite. Skanaus!
Naujausi komentarai