Kol orai dar nesvilina, pietums renkamės šiltus ir sotesnius patiekalus. Siūlome pasigaminti aštrią vištienos sriubą su ryžiais.
Reikės (4 porcijoms)
2 vištienos filė gabalėlių,
alyvuogių aliejaus (vištienai apkepti),
0,5 aitriosios paprikos ankšties,
2 svogūnų,
1 česnako skiltelių,
1 l vištienos sultinio,
200 g grietinėlės,
2 stiklinių ryžių,
100 g grietinės,
pagal skonį druskos,
pagal skonį juodųjų pipirų,
pagal skonį mėtos.
Paruošimo būdas
Jeigu jau turite išvirtų ryžių, kreminę vištienos sriubą paruošite per pusvalandį.
Jei virtų ryžių neturite, išvirkite juos. Kol ryžiai verda, išvalykite aitriosios paprikos ankštį ir smulkiai supjaustykite. Sukapokite svogūnus ir česnaką.
Vištienos filė supjaustykite juostelėmis ir, į keptuvę įpylę alyvuogių aliejaus, 2–3 minutes pakepinkite. Įdėkite svogūnų, česnako ir kepinkite dar 2–3 minutes.
Įpilkite sultinį ir virkite 5 minutes ant mažos ugnies. Įdėkite grietinėlės, dar pavirkite. Tada sudėkite ryžius, aitriosios paprikos ankštį, smulkiai sukapotas mėtas ir truputį pavirkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite grietinės – sriuba bus maistinga ir soti.
Naujausi komentarai