Pereiti į pagrindinį turinį

Avinžirnių patiekalai vilioja naujais skoniais (receptai)

2020-03-08 03:00

Lazdynų riešutėlius ne tik forma, bet ir savo skoniu primenantys avinžirniai – vieni populiariausių ir vertingiausių ankštinių kultūrų pasaulyje: jie sotūs, maistingi ir labai naudingi organizmui – gerina virškinimą, mažina cholesterolį, turi itin daug baltymų ir labai mažai riebalų, todėl puikiai tinka siekiantiems gyventi sveikai ir gražiai atrodyti.

Kreminė avinžirnių sriuba

450 g konservuotų avinžirnių,

200 ml grietinėlės,

50 g sviesto,

2 bulvės,

1 morka,

1 svogūnas,

1 šaukštelis kario,

žalumynų, druskos.

Kubeliais supjaustytas bulves užpilkite 2 l vandens ir išvirkite. Likus 5–7 min. iki virimo pabaigos sudėkite keptuvėje įkaitintame svieste pakepintus susmulkintus svogūnus ir stambiai sutarkuotas morkas. Viralą šiek tiek ataušinkite, suberkite didesnę dalį avinžirnių, pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki kreminės masės. Pabaigoje įmaišykite grietinėlę. Patiekdami į kiekvieną lėkštę įdėkite nedaug avinžirnių, pabarstykite žalumynais.

Troškinys su vištiena ir abrikosais

8 vištienos kumpeliai,

1 stiklinė avinžirnių,

500 g pomidorų,

1 svogūnas,

100 g džiovintų abrikosų,

1 šaukštas medaus,

0,5 citrinos sulčių,

po žiupsnelį ciberžolės, saldžiosios paprikos, cinamono, kardamono, imbiero,

2 gvazdikėliai,

2 lauro lapeliai,

3–4 kvapieji pipirai,

druskos, pipirų,

aliejaus kepti.

Per naktį brinkintus avinžirnius virkite 30 min. Vištieną įtrinkite druska ir pipirais, kelias minutes marinuokite. Troškintuve įkaitinkite aliejų, jame apskrudinkite vištieną, pabaigoje suberkite susmulkintus svogūnus ir kepinkite, iki jie suminkštės. Suberkite paruoštus avinžirnius, supjaustytus pomidorus, abrikosus, užpilkite vandeniu ar sultiniu, kad jis vos semtų produktus, pagardinkite medumi, sultimis, prieskoniais ir 70–90 min. troškinkite ant labai lėtos ugnies.

Vietoj traškučių

250 g konservuotų avinžirnių,

2 šaukštai alyvuogių aliejaus,

po žiupsnelį ciberžolės, rūkytos saldžiosios paprikos, džiovintų bazilikų, česnakų miltelių,

druskos.

Avinžirnius perplaukite vandeniu ir subėrę ant popierinio rankšluosčio nusausinkite. Avinžirnius apvoliokite aliejaus ir prieskonių (juos galite rinktis savo nuožiūra) mišinyje, suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir iki gražiai apskrus kepkite 180 °C orkaitėje. Taip paruoštus avinžirnius galite naudoti ne tik užkandai, bet ir įvairioms salotoms.

Falafeliai su spanguolėmis

400 g konservuotų avinžirnių,

1 didelis batatas,

85 g džiovintų spanguolių,

1 kiaušinis,

1 skiltelė česnako,

žiupsnelis kardamono, aitriosios paprikos,

druskos,

aliejaus kepti.

Nupilkite nuo avinžirnių skystį ir susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki sorų kruopų dydžio gabaliukų. Sumaišykite su išvirtu ir į košę sutrintu batatu, kiaušiniu, prieskoniais, išmirkytomis spanguolėmis. Iš masės formuokite desertinio šaukšto dydžio kukuliukus, kuriuos iškepkite aliejuje. Kad susigertų riebalų perteklius, iškeptus falafelius sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Patiekite su graikišku jogurtu, pagardintu, citrinų sultimis, žolelėmis ir alyvuogių aliejumi.

Avinžirnių salotos su tunais

100 g konservuotų avinžirnių,

150 g konservuotų tunų filė,

200 g vyšninių pomidorų,

150 g salotų mišinio,

1 mažas svogūnas,

1 šaukštas Dižono garstyčių,

2 šaukštai raudonojo vyno acto,

druskos,

pipirų.

Pomidorus perpjaukite pusiau, susmulkinkite svogūną, stambius salotų lapus suplėšykite, nupilkite skystį nuo avinžirnių ir juos perplaukite. Produktus suberkite į dubenį, ant viršaus sudėkite tunų gabaliukus ir užpilkite padažu iš garstyčių, acto, aliejaus ir prieskonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų