Reikės:
250 g lęšių,
5 baklažanų,
250 g šviežių grybų,
1 svogūno ir 1 žaliosios paprikos,
2 skiltelių česnako,
3 pomidorų,
2 šaukštų baltojo vyno
2 kiaušinių,
ryšelio petražolių,
2 šaukštelių cukraus, 1,5 šaukšto sviesto, 1,5 šaukšto miltų,
1 stiklinės pieno,
muskato riešuto, druskos ir maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.
Išvirkite lęšius. Baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais, pasūdykite ir palikite 30 min., po to juos apšlakstykite šaltu vandeniu ir nusausinkite servetėle. Apkepkite baklažanus aliejuje ir sudėkite į lėkštę. Svogūną, papriką ir česnaką susmulkinkite, apkepkite aliejuje. Po to į keptuvę sudėkite supjaustytus grybus ir pomidorus. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais, suberkite petražoles, įpilkite vyno. Keptuvę uždenkite ir patroškinkite viską 10 min.
Po to sudėkite lęšius ir nukelkite nuo ugnies. Į kepimo indą dėkite pusę baklažanų ant jų troškintas gautą masę ir vėl uždenkite baklažanais. Po to pagaminkite padažą: sviestą ir miltus pakepinkite minutę, nukelkite indą nuo ugnies ir atsargiai supilkite pieną, užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite dar 5 min., kol padažas sutirštės. Nukėlę indą nuo ugnies, į jį įmuškite kiaušinio trynius, pagardinkite prieskoniais, atsargiai supilkite išplaktus baltymus. Baklažanus užpilkite padažu, pabarstykite sūriu ir iki 180° С įkaitintoje orkaitėje kepkite 30 min. Skanaus.
Naujausi komentarai