Sudėtinės dalys:
Bananas, 2 vnt.
Riešutai, 1/2 stiklinės
Rudas cukrus, 3 v. šaukštai
Citrinos sultys, 3 v. šaukštai
Cinamonas, 1/3 a. šaukštelis
Druska, pagal skonį
Itališka duonelė, 100 g
Gaminimas:
Pirmiausia ruošiame džemą. Į dubenį dedame gabalėliais laužytus bananus, sutriname juos šakute iki tyrės, užpilame citrinos sultimis ir ruduoju cukrumi (po tris valgomuosius šaukštus), išmaišome. Bananų tyrę dedame į mažą prikaistuvį ir perkeliame ant viryklės (vidutinė kaitra). Maišant leidžiame užvirti ir paviriname bent 1 min., įmaišome cinamono ir vanilės ekstrakto (nebūtina). Bananinis džemas baigtas.
Įkaitiname orkaitę iki 180°C laipsnių. Kepimo formos krašte paskleidžiame pusę stiklinės žemės riešutų, likusią dalį keimo formos užpildome itališkos duonos riekutėmis. Kepame apie 3 min., tuomet išimame riekutes, o riešutus paliekame kepti dar 3-4 min., kol įgaus rudo atspalvio ir apkeps. Riešutus beriame į švaraus rankšluosčio vidurį, užlekiame kraštus ir sunkiu daiktu (pvz. puodeliu arba kočėlu) plakame, kol suskaldysime riešutus. Skaldytus riešutus sumaišome su geru žiupsniu druskos.
Darome sumuštinius. Itališkos duonelės riekę aptepame bananiniu džemu ir apibarstome sūdytais kepintais žemės riešutais. Skanaus!
P.S. produktų kiekio užteks pavalgyti dviems suaugusiems žmonėms.
Naujausi komentarai