Pereiti į pagrindinį turinį

Bandelės su brokolių užtepu

2014-06-22 05:00 diena.lt inf.

Kaip palepinti save ir šeimos narius, kad būtų ir efektinga, ir skanu, ir nenuvarytų nuo kojų geranoriško gamintojo, nusiteikusio padaryti staigmeną – patiekti gardžių valgių, kuriuose atsiskleidžia prasidėjusio vasaros sezono privalumai?

Shutterstock nuotr.

Kaip palepinti save ir šeimos narius, kad būtų ir efektinga, ir skanu, ir nenuvarytų nuo kojų geranoriško gamintojo, nusiteikusio padaryti staigmeną – patiekti gardžių valgių, kuriuose atsiskleidžia prasidėjusio vasaros sezono privalumai? Iškėlus sau tokį uždavinį, ko gero, svarbiausia gerai nusiteikti ir nepamiršti, kad ne viskas, kas itin sudėtinga, būna labai efektinga. Kaip žinome, genialumas slypi paprastume. Siūlome pasigaminti bandeles su brokolių užtepu.

Reikės:

500 g brokolių,
100 g fermentinio sūrio,
3 skiltelių česnako,
4 pailgų bandelių,
1 šaukšto majonezo,
šlakelio alyvų aliejaus,
1 šaukšto sviesto,
druskos, pipirų.

Paruošimo būdas

Brokolių žiedynus išskirstykite ir lengvai sūdytame vandenyje virkite apie 20 min. Sūrį supjaustykite mažais kubeliais. Išvirusius brokolius pertrinkite per sietelį, po to dėkite majonezą, sūrį, smulkintą česnaką, pagardinkite druska, pipirais, supilkite aliejų ir viską gerai išmaišykite. Pailgas bandeles perpjaukite pusiau, aptepkite sviestu ir brokolių užtepu, sudėkite į kepimo indą ir pašaukite į 180 °C orkaitę, kepkite 10–15 min. Skanu su salotomis, česnakiniu padažu arba kečupu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų