Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su dešrele ir sūriu. Galbūt šis receptas - tai puikus pasirinkimas Jūsų vakarienei!
Sudėtinės dalys:
Sluoksniuota tešla, 500 g
Dešrelės, 400 g
Fermentinis sūris, 100 g
Garstyčios, 2 v. šaukštai
Citrinos sultys, 1 a. šaukštelis
Kiaušinis, 1 vnt.
Kmynai, žiupsnelis
Miltai, žiupsnelis
Gaminimas:
Idėja vakarienei – kai norisi kažko nauja!
Šiam receptui naudojame karštai rūkytas dešreles (šiuo atveju tai kalakutienos dešrelės). Pašaliname dešrelių apvalkalą, tuo atveju, jeigu tai nėra natūralus.
Dubenyje sumaišome keletą šaukštų garstyčių su šlakeliu citrinos sulčių.
Į kitą dubenį pritarkuojame fermentinio sūrio.
Miltais pabarstome švarų ir sausą stalviršį. Dedame lakštą sluoksniuotos bemielės tešlos ir pakočiojame, kad tešlos lakštas būtų kiek plonesnis (gal 3 mm). Supjaustime lakštą į tokio dydžio mažesnius gabalėlius, kad vienu galėtume apglėbti dešrelę.
Dešrelę apvoliojame garstyčių padaže, tuomet tarkuoto sūrio dubenyje ir suvyniojame į tešlos patalą. Užspaudžiame ir palyginame sujungimo liniją ir dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Taip paruoštas bandeles aptepame kiaušinio plakiniu, apibarstome kmynais ir kepame apie 15-20 min. 180 temperatūroje.
Gero apetito!
Naujausi komentarai