Pereiti į pagrindinį turinį

Baravykų užtepėlė

2013-09-16 12:32
DMN inf.
baravykas
baravykas / Edgaro Zagrebnevo nuotr.

Patyrę grybautojai juokauja einantys lyg į medžioklę ar išsirengę į lobių paiešką – nors nemažai žino apie grybus, turi savo grybingas slaptavietes, tačiau išsislapsčiusius grybus reikia susekti, atrasti, atspėti jų užuovėją. Mėgėjai, be noro prisirinkti grybų maistui ir prisiruošti atsargų, taip pat vertina džiaugsmą pasivaikščioti ir pasportuoti gryname ore, galimybę patirti grybų ieškojimo malonumą, jų radimo azartą.

Reikės
300 g baravykų;
30 g sviesto;
200 g fetos sūrio arba tepamos varškės;
1 v. š. grietinėlės;
1 v. š. balzaminio acto;
1 v. š. mėgstamo aliejaus;
50 g saulėje džiovintų pomidorų;
druskos, pipirų;
petražolių ar svogūnų laiškų.

Nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite baravykus. Keptuvėje išlydykite sviestą, apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus, dėkite baravykus ir pakepkite. Berkite druskos, pipirų. Į keptuvę pilkite aliejų ir actą, užvirkite ir tada leiskite atvėsti. Sutrinkite sūrį, įmaišykite grietinėlę, taip pat įmaišykite baravykus ir smulkiai supjaustytus pomidorus. Masę pagardinkite pipirais, papuoškite petražolėmis ar svogūnų laiškais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų