Puikus užkandis, jei savaitgalį laukiate svečių arba norite lengvai pasilepinti patys.
Reikės:
6 pomidorų,
40 g šviežių raudonųjų ir žaliųjų bazilikų,
6 juodųjų alyvuogių be kauliukų,
100–150 g fetos sūrio,
1 a. š. aliejaus.
Gaminimas:
Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite. Į vidų įberkite džiovintų bazilikų. Pridėkite alyvuogių, fetos. Ant pomidorų uždėkite nupjautas viršūnėles, aptepkite aliejumi, kad kepdami smarkiai nesutrūkinėtų. Sudėkite į skardą (galima iškloti kepimo popieriumi arba folija), ant jos užmaukite kepimo rankovę, užriškite galus ir kiškite į 180 laipsnių orkaitę. Po 10–15 minučių rankovę perkirpkite ir dar kepkite 5 minutes 220 laipsnių orkaitėje tik iš viršaus. Iškepusius pomidorus papuoškite šviežių bazilikų lapeliais. Skanaus!
Naujausi komentarai