Pereiti į pagrindinį turinį

Beatos lietuviška fritata su voveraitėmis ir šonine

2013-09-26 11:06 diena.lt inf.
Beata Nicholson
Beata Nicholson / T.Lukšio/BFL nuotr.

Kiaušinių patiekalai yra tikroji pusryčių repertuaro pažiba. Kiaušiniai – tikras ir greitas maistas, kuris yra ir maistingas, ir skanus.

Reikės:

• 0.5 litro voveraičių
• 2 vidutinio dydžio bulvių
• ryšelio laiškinių svogūnų
• 100 g šalto rūkymo šoninės
• 10 kiaušinių
• 10 šaukštų pieno
• saujos krapų
• druskos
• pipirų

Kepti reikia keptuvėje. Galite iš anksto pasiruošti voveraites su šonine ir bulvėmis, o vėliau tereikės tik kiaušinių plakiniu užpilti ir iškepti, būtent taip aš ir darau. Šoninę smulkiai supjaustome ir po truputį pradedame čirškinti keptuvėje, kad išsilietų riebaliukai. Tada beriame nuplautas voveraites (aš jų net nepjaustau, jei didelės – perplėšiu pusiau). Bulves nulupame ir supjaustome mažučiais kubeliais, susmulkiname laiškinius svogūnus, verčiame į keptuvę ir uždengę dar patroškiname, kad bulvės ir svogūnai suminkštėtų. Kiaušinius išplakame su pienu (vienam kiaušiniui – šaukštas pieno), įberiame druskos ir pipirų. Kiaušinių plakiniu užpilame voveraites su šonine, bulvėmis ir laiškiniais svogūnais, pabarstome krapais, šviežiai maltais pipirais ir paliekame kepti kelias minutes, tegul omletas pradeda tvirtėti. Praėjus 5–7 minutėms keptuvę su omletu šauname į iki 170–180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 10–15 minučių.

Patiekiame lėkštėje supjaustytą. Labai gardu ir atvėsęs. Puiku ir pietums, ir vakarienei.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų