Portalo kaunodiena.lt skaitytojas ir jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo pasigaminti Benedikto kiaušinių, kurių dviems porcijoms reikės:
2 apskritos bandelės;
4 kiaušiniai;
Plonų rūkytos šoninės juostelės (bent po 2 ant bandelės);
Padažui reikės:
75 g sviesto;
2 kiaušinių tryniai;
1 šaukštelis vandens;
1 šaukštelis baltojo vyno acto;
Pusės citrinos sulčių;
Druska, juodieji pipirai;
Gaminimas:
Pirmiausiai perpjauname bandeles per pusę (taip, kad gautumėte 4 bandelės puseles). Tuomet užverdame vandenį ir ant puodo su verdančiu vandeniu dedame dubenį, kuriame šildysime padažą. Tačiau vanduo negali siekti dubens, kuris yra virš jo. Į dubenį dedame sviestą ir maišome tol, kol jis atšils. Kai suskystės, supilame jį į kitą indą.
Tuomet į tą patį dubenį dedame kiaušinių trynius, šaukštą vandens, baltojo vyno actą ir viską gerai išmaišome (maišykite tol, kol pradės putoti). Tada supilame sviestą ir maišome toliau, dedame druskos ir pipirų. Supilame citrinų sultis ir maišome. Paragaukite ir patikrinkite, ar nieko netrūksta. Padažas turi būti gana rūgštus. Tuomet patraukiame dubenį nuo puodo.
Kitame puode užverdame vandenį ir sudedame kiaušinius virti. Juos verdame be lukšto. Į verdantį vandenį įmušame kiaušinį ir paverdame 1min. Vėliau išjungiame ugnį ir kiaušinį vandenyje laikome apie 3 min. Tuo metu paskrudiname duonelės gabalėlius ir kitoje keptuvėje rūkytą šoninę. Dabar imame vieną iš paskrudintų bandeles puselių ir dedame paskrudintą šoninę. Ant viršaus dedame išvirtą kiaušinį ir pilame padažu viską. Galite dėti ir špinatus ar lašišą. Puikiai tinka su marinuotais agurkėliais.
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].
Naujausi komentarai