Artėjant savaitgaliui verta pagalvoti apie rudeninį meniu. Blyneliai su feta ir moliūgais nuostabus derinys ir pusryčių, ir pietų stalui.
Reikės
1 kg moliūgų minkštimo,
5 šaukštai miltų,
3 kiaušinių,
250 g fetos,
3 šaukštų susmulkintų krapų šakelių,
2 šaukštų susmulkintų moliūgų sėklų,
druskos, pipirų, aliejaus kepti.
Gaminimas:
Moliūgų minkštimą, supjaustytą dideliais gabalais, be sėklų, pasūdyti ir palikti pusvalandžiui. Sūrį supjaustyti smulkiais kubeliais. Pasūdytus moliūgo gabalus po pusvalandžio nušluostyti, sutarkuoti į dubenį rupia trintuve, suberti miltus, 150 g fetos, 2 šaukštus krapų, įmušti kiaušinį, pasūdyti, pabarstyti pipirais, gerai išmaišyti. Tuomet šaukštu dėti tyrę į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepti, kol įgaus aukso spalvą. Patiekiamus šiltus blynelius apibarstyti moliūgų sėklomis, sūriu, krapais.
Naujausi komentarai