Braškių mėnesiui įpusėjus, vertėtų pasmaguriauti ne tik jas gardinant pienu, bet ir kiek rimtesniais gardumynais. Šį kartą siūlome pasigaminti braškių plokštainį.
Pagrindui reikės:
2 pakelių sausainių,
2 šaukštų cukraus,
2 šaukštų nesūraus lydyto sviesto,
4 šaukštų vandens.
Įdarui reikės:
2/3 puodelio švelnios desertinės varškės,
1/2 puodelio cukraus,
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto,
1/2 šaukštelio migdolų ekstrakto.
Glajui reikės:
290 g nedidelių braškių,
2/3 puodelio cukraus,
1 šaukšto kukurūzų miltų,
Papuošti reikės:
580 g nedidelių braškių,
1 šaukšto citrinų sulčių,
2 šaukštų smulkintų migdolų.
Paruošimo būdas
Sausainius sumalkite. Suberkite juos į dubenį, įdėkite du šaukštus cukraus, įpilkite lydytą sviestą, vandenį ir maišykite, kol viskas sudrėks. Gautą masę sudėkite į folija padengtą formą, gerai suspauskite, padarykite kraštelį. Paplotį pašaukite į 175 °C orkaitę, kepkite apie 10 min., kol lengvai paruduos, atvėsinkite.
Glajui: braškes sumalkite iki vientisos masės. Uogų tyrę sumaišykite su 2/3 puodelio cukraus ir kukurūzų miltais, maišydami kaitinkite puode ant lengvos ugnies, kol užvirs. Ugnį sumažinkite ir dar 1 min. pavirkite. Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite.
Įdarui: varškę su 1/2 puodelio cukraus, vanilės ir migdolų ekstraktu dubenyje suplakite plakikliu iki vientisos masės. 1/3 šios masės dėkite ant trupininio papločio, išlyginkite ir truputį palaukite, kol susigers, tada sudėkite likusį kremą ir išlyginkite.
Puošti skirtas braškes dubenyje apšlakstykite citrinų sultimis, išmaišykite. Uogas dėkite ant varškės kremo ratu nuo krašto centro link. Šaukštu apliekite braškes atidėta glazūra, kraštelius apibarstykite skaldytais migdolais. Pyragą įdėkite trims valandoms į šaldytuvą.
Naujausi komentarai