Braškės – tai vienas dažniausių vasaros desertų. Jomis gardiname ledus, tortus, maišome su pienu ar gardžiuojames mirkydami jas į saldžią grietinėlę. Tačiau be įvairiausių saldžių receptų, braškėmis galima gardinti ir salotas.
Reikės:
Saujelės gražgarsčių,
7-8 tamsiųjų vynuogių be kauliukų,
1 kriaušės,
6 braškių,
100 g fetos sūrio,
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus.
Paruošimo būdas
Visas daržoves ir vaisius nuplauti. Ant salotoms pasirinkto indo dugno dėti į kelias dalis supjaustytas vynuoges, ant jų – nuluptą ir supjaustytą kubeliais kriaušę. Tuomet ant šių vaisių padėti gražiai susuktą saujelę gražgarsčių. Supjaustytas braškes bei smulkintą fetą paskleisti ant indo turinio, pašlakstyti alyvuogių aliejumi.
Naujausi komentarai