Pereiti į pagrindinį turinį

Brokolių apkepas su burnočio sėklomis

2015-09-18 10:00
DMN inf.
Š. Mažeikos /BFL nuotr.

Brokolis, vitaminų gausi daržovė, o burnočio augalas, vienas sveikiausių ir maistingiausių augalų, tad šis derinys, tiesiog tobulas norintiems savo kūną pamaloninti sveikesniais, bet tuo pačiu skaniais pietumis.

Reikės:

250 g burnočių sėklų,

350 ml daržovių sultinio,

350 g brokolių,

4 kiaušinių,

200 g sūrio,

200 g pomidorų padažo,

baziliko, druskos ir pipirų (pagal skonį).

Gaminimas:

Burnočių sėklas supilkite į daržovių sultinį ir virkite 20 minučių. Atskirai sultinyje apie 8 minutes virkite brokolius. Į atvėsusią burnočių masę sudėkite 4 kiaušinių trynius, sūrį (geriausia brinzos) ir prieskonių. Viską sumaišykite su burnočių mase. Kepimo formą patepkite sviestu, išdėliokite apvirtus brokolius, ant jų sudėkite burnočių masę. Ant jos tolygiai paskleiskite pomidorų padažą. Kepkite 200°C temperatūroje 20 minučių. Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų