Bulvių patiekalai lietuvio meniu yra gana įprasti. Keptos, virtos bulvės, bulvių košė, cepelinai, kugelis... o ar teko gaminti bulvių apkepą su graikiniais riešutais?
Reikės
4 bulvių,
2 česnako skiltelių,
200 g graikinių riešutų,
1 svogūno,
1 kiaušinio,
4 valgomųjų šaukštų miltų,
100 g maltų džiūvėsėlių,
200 g pieno,
druskos,
2 valgomųjų šaukštų sviesto,
1 žiedinio kopūsto,
kario.
Paruošimo būdas
Žiedinius kopūstus apverdame, kad kiek suminkštėtų. Išverdame bulves ir sutriname bulvių košę, į ją įdėdami 2 valgomuosius šaukštus sviesto, pildami pieną, suberdami smulkintą apkeptą svogūną ir česnaką.
Išklojame kepimo indą popieriumi ir patepame aliejumi, pabarstome džiūvėsėliais. Tada dedame sukapotus graikinius riešutus ir juos pabarstome sūriu, dedame bulvių košę ir susmeigiame žiedinius kopūstus. Užpilame tešla iš 1 kiaušinio, 4 valgomųjų šaukštų miltų, druskos ir kario prieskonių. Pabarstome sūriu ir džiūvėsėliais, šauname į orkaitę (200 C) ir kepame apie 15 min.
Naujausi komentarai