Reikės
600 g bulvių;
5 v. š. alyvuogių aliejaus;
1/4 a. š. citrinpipirių;
100 g špinatų;
1 v. š. susmulkintų saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje);
druskos;
žiupsnio česnako miltelių;
6 v. š. ožkų sūrio;
4 v. š. pieno;
2 kiaušinių.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Nuluptas bulves stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su 4 v. š. alyvuogių aliejaus, 1 a. š. druskos bei citrinpipiriais. Aliejumi ištepkite 12 keksiukų formelių. Dėkite į jas bulvių masės, formuokite krepšelius ir kepkite 20–25 minutes, kol apskrus. Ištraukite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus, jame keletą minučių apkepinkite špinatus, dėkite smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, berkite druskos ir žiupsnį česnakų miltelių. Pakepinkite dar porą minučių. Išplakite kiaušinius. Kitame dubenyje iki vientisos masės išmaišykite ožkų sūrį su pienu, dėkite apkepintų špinatų masę, išmaišykite, pilkite kiaušinių plakinį ir vėl gerai išmaišykite. Įdaru užpildykite bulvių krepšelius ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
Naujausi komentarai