Reikės
3 vidutinio dydžio burokėlių;
5 mažų ropių;
2 v. š. alyvuogių aliejaus;
1 lakšto šaldytos sluoksniuotos tešlos;
125 g rikotos;
druskos;
žiupsnio paprikų miltelių.
Burokėlius ir ropes išdėkite ant kepimo skardos. Apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus ir apibarstykite druska. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Kepimo formoje išdėkite atšildytą tešlą, pasmaigstykite ją šakute. Apkepkite 200 laipsnių orkaitėje 5 minutes. Išimkite, pagrindą aptepkite rikota. Atvėsusius burokėlius ir ropes nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir dailiai išdėliokite ant pyrago pagrindo. Pabarstykite paprikų milteliais, druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pašaukite į orkaitę 15 minučių, kol apskrus pyrago kraštai.
Tinka kaip patiekalas keturiems asmenims arba supjaustytas gabalėliais kaip užkandėlė aštuoniems asmenims.
Naujausi komentarai