Skanus ir lengvas troškinys, tinkantis vegetarams ir cukinijų mylėtojams.
Reikės
1 nedidelės cukinijos,
3 pomidorų,
2 morkų,
1 nedidelio svogūno,
5 valg. šaukštų miltų,
3 česnako skiltelių,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio juodųjų pipirų,
alyvuogių aliejaus (apie 50 ml kepti).
Paruošimo būdas
Nuvalykite, nulupkite cukiniją, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Sumaišykite juos su miltais, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir dėkite į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Kepinkite 10–15 min.
Į platesnę keptuvę dėkite tarkuotas morkas, smulkintą svogūną, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir gerai patroškinkite. Daržovėms suminkštėjus, dėkite pakepintas cukinijas.
Supjaustykite griežinėliais pomidorus ir sudėkite į troškinį. Troškinkite dar 15–20 min. Prieš pat baigdami gaminti, pagardinkite smulkintu česnaku.
Cukinijos ir pomidorų troškinį puikiai galima valgyti vieną arba su mėsos patiekalais.
Naujausi komentarai