Cukinijų makaronus ir purų žalią padažą gaminame namuose. Sveikas ir maistingas patiekalas.
Sudėtinės dalys:
Cukinija, 1 vnt.
Salieras, 100 g
Citrinos sultys, 1 v. šaukštas
Druska, pagal skonį
Kedro riešutai, 3 v. šaukštai
Avokadas, 1 vnt.
Raudonasis svogūnas, 1 vnt.
Krapai, pagal skonį
Bazilikas, 30 g
Obuolys, 1 vnt.
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite cukinijų makaronus. Skutuku nuskuskite vidutinio dydžio cukiniją, nupjaukite galiukus ir naudodamiesi pjaustykle (arba stambia tarka) paruoškit cukinijų makaronus.
Tuomet gaminkite žalią padažą makaronams. Į elektrinio smulkintuvo indą dėkite: du saliero kotus, vieną žalią obuolį, didelę saują baziliko, saują kedro riešutų ir viską gerai sumalkite. Dabar nulupkite ir išskobkite avokadą, supilkite citrinos sultis, pagardinkite viską druska ir viską dar kartą permalkite. Padažas turi būti purus, minkštas ir gražiai žalsvas.
Susmulkinkite saują krapų (juos įmaišysime į paruoštą padažą), nulupkite nedidelį raudonąjį svogūną (juo barstysim makaronus). Galiausiai makaronus pašlakstome aliejumi, pabarstome itališkais prieskoniais, išmaišome, tuomet užpilam padažu su krapais, išmaišom ir viskas – dedam į lėkštę. Pagardiname smulkintu svogūniuku, papuošiame šviežio baziliko lapeliais ir galime valgyti. Tikrai nieko skaniau nebūna.
Naujausi komentarai