Pereiti į pagrindinį turinį

Desertinis moliūgų pyragas

2015-12-09 14:45
jokuboreceptai.lt
Desertinis moliūgų pyragas
Desertinis moliūgų pyragas / Google nuotr.

Moliūgų pyrago receptas. Purus, minkštas, išraiškingo skonio desertinis pyragas. Gaminame namuose.

Sudėtinės dalys:

Biskvitas, 300 g

Moliūgas, 350 g

Sutirštintas pienas, 390 g

Rudas cukrus, 150 g

Sviestas, 3 v. šaukštai

Imbieras, pagal skonį

Cinamonas, 1 a. šaukštelis

Kiaušinis, 2 vnt.

Druska, pagal skonį

Gaminimas:

Gamybos būdas ir sandara primena kreminį citrinų pyragą, tačiau šiuo atveju kepsime išraiškingesnio skonio ir aromato moliūgų pyragą.

Pradėsime į orkaitę, įkaitintą iki 170°C, pašaudami keletą skiltelių moliūgo (maždaug dviejų stiklinių tūrio), kepti 30 min.

Biskvito lakštus sutrupiname ir rankomis sumaigome su 2-3 v.š. sviesto (iki biskvito smiltys pasidengs sviestu). Įmaišome šiek tiek smulkintos imbiero šaknies (1 cm, geriausia pertrintos el. smulkintuvu), pagardiname žiupsneliu gvazdikėlio, išmaišome.

Paskirstome biskvitą apie 25-30 cm kepimo formoje (dugnas ir 2 cm kraštuose), padedame į šaldytuvą bent 15 min. atvėsti.

Gaminame pyrago įdarą. Jeigu reikia, nuo kepto moliūgo skiltelių pašaliname sėklas/žievę, minkštimą perkeliame į dubenį. Keptas moliūgas bus minkštas, papildomai pertriname minkštimą šakute. Suberiame 3/4 stiklinės rudojo cukraus, supilame dviejų kiaušinių plakinį, pagardiname žiupsneliu druskos ir cinamono, išmaišome. Tuomet supilame sutirštintą saldintą pieną (1 x 390 g skardinė), kruopščiai išmaišome įdarą.

Iš šaldytuvo išimame kepimo formą su biskvitu, dedame į orkaitę pakepti 10 min.180°C, tuomet išimame ir supilame į kepimo formos vidurį moliūgų įdarą – kepame dar 40 min.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų