Moliūgų pyrago receptas. Purus, minkštas, išraiškingo skonio desertinis pyragas. Gaminame namuose.
Sudėtinės dalys:
Biskvitas, 300 g
Moliūgas, 350 g
Sutirštintas pienas, 390 g
Rudas cukrus, 150 g
Sviestas, 3 v. šaukštai
Imbieras, pagal skonį
Cinamonas, 1 a. šaukštelis
Kiaušinis, 2 vnt.
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Gamybos būdas ir sandara primena kreminį citrinų pyragą, tačiau šiuo atveju kepsime išraiškingesnio skonio ir aromato moliūgų pyragą.
Pradėsime į orkaitę, įkaitintą iki 170°C, pašaudami keletą skiltelių moliūgo (maždaug dviejų stiklinių tūrio), kepti 30 min.
Biskvito lakštus sutrupiname ir rankomis sumaigome su 2-3 v.š. sviesto (iki biskvito smiltys pasidengs sviestu). Įmaišome šiek tiek smulkintos imbiero šaknies (1 cm, geriausia pertrintos el. smulkintuvu), pagardiname žiupsneliu gvazdikėlio, išmaišome.
Paskirstome biskvitą apie 25-30 cm kepimo formoje (dugnas ir 2 cm kraštuose), padedame į šaldytuvą bent 15 min. atvėsti.
Gaminame pyrago įdarą. Jeigu reikia, nuo kepto moliūgo skiltelių pašaliname sėklas/žievę, minkštimą perkeliame į dubenį. Keptas moliūgas bus minkštas, papildomai pertriname minkštimą šakute. Suberiame 3/4 stiklinės rudojo cukraus, supilame dviejų kiaušinių plakinį, pagardiname žiupsneliu druskos ir cinamono, išmaišome. Tuomet supilame sutirštintą saldintą pieną (1 x 390 g skardinė), kruopščiai išmaišome įdarą.
Iš šaldytuvo išimame kepimo formą su biskvitu, dedame į orkaitę pakepti 10 min.180°C, tuomet išimame ir supilame į kepimo formos vidurį moliūgų įdarą – kepame dar 40 min.
Naujausi komentarai