Vienas populiariausių pasirinkimų, norint išvalyti organizmą ir pagražinti kūno linijas – detoksikuojantys kokteiliai.
Tokių kokteilių vienas didžiausių pranašumų – minimali apkrova skrandžiui. Valgant kietą maistą organizmui tenka daug energijos skirti jam virškinti, o pasirinkus sveiką glotnutį (angl. smoothie) ir leidus skrandžiui pailsėti, energiją bus galima skirti kitiems tikslams, nesijausite apsunkę. Be to, iš mėgstamų vaisių ir daržovių, šviežių jų sulčių suplakti kokteiliai aprūpins jus reikalingais vitaminais, antioksidantais, padės detoksikuotis, sustiprins imunitetą. Tad toks gėrimas – ideali išeitis nusprendus priešpiečius suvalgyti pakeliui į susitikimą arba vieną savaitės dieną skirti iškrovai. Vis dar galima išgirsti mitą, kad sveiki kokteiliai turėtų būti neskanūs, tačiau tai tikrai nėra tiesa. Jei netikite, išbandykite patys!
Žaliasis kokteilis su bananais
Reikės:
5–7 džiovintų ožerškio uogyčių,
arbatinio šaukšelio šalavijų sėklų,
banano,
kelių didelių saujų špinatų,
pusės prinokusio avokado,
maždaug pusės stiklinės vandens.
Visas sudedamąsias dalis, išskyrus šalavijo sėklas, iki vientisos glotnios masės sutrinkite trintuvu. Jeigu kokteilis per tirštas, įpilkite šiek tiek daugiau vandens ir vėl trinkite. Supilkite kokteilį į stiklinę ir gėrimo viršų apibarstykite šalavijų sėklomis.
Gardusis rožinis kokteilis
Reikės:
maždaug pusės skardinės (apie 200 ml) mažesnio riebumo kokosų pieno,
saujos šviežių ar šaldytų braškių,
valgomojo šaukšto šviežių mėlynių,
banano,
kelių kubelių ledukų,
medaus arba agavų sirupo pasaldinti,
mėtų ar šviežios braškės papuošti.
Visas sudedamąsias dalis, išskyrus medų, sutrinkite trintuvu iki glotnios masės. Tuomet paragaukite ir pagal skonį pasaldinkite, vėl gerai išplakite. Į stiklinę supiltą kokteilį dekoruokite šviežia braške ar mėtos lapeliais.
Naujausi komentarai