Pereiti į pagrindinį turinį

Drėgnas ir minkštas obuolių pyragas

2014-10-03 10:20
DMN inf.
Drėgnas ir minkštas obuolių pyragas
Drėgnas ir minkštas obuolių pyragas / Shutterstock nuotr.

Savaitgalis jau ant nosies, o rudeninė vėsa vakarais vis labiau veja į vidų. Maloniai ir skaniai laisvadienio popietę galite praleisti išsikepdami gardų ir mikštą obuolių pyragą.

Reikės

3 kiaušinių,

100 g miltų,

100 g cukrus,

4 obuolių,

1 šaukštelio vanilinio cukraus,

1 šaukštelio kepimo miltelių,

1 šaukštelis citrinų sulčių.

Paruošimo būdas

Obuolius perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklalizdį ir nulupkite. Supjaustykite obuolius griežinėliais ir sudėkite į indą, o jame šiek tiek apšlakstykite citrinų sultimis. Palikite obuolius pastovėti.

Pasiruoškite tešlą: kiaušinius išsukite su cukrumi ir cinamonu iki šiokio tokio purumo. Į masę įsijokite miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite. Imkite kepimo indą ir pripildykite jį puse pasiruoštos masės, ant jos dėkite obuolių riekeles, kiek įmanoma, mėgindami užpildyti visus tarpus, sudėję visus obuolius ant viršaus užpilkite likusią tešlą.

Šiek tiek krestelėkite ir trinktelėkite formą į stalą (tik nestipriai), kad tešla tolygiai pasiskirstytų.

Apibarstykite vaniliniu cukrumi – taip susiformuos traški plutelė. Šaukite pyragą į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min. Iškepus pyragui palikite jį orkaitėje praviromis durelėmis, nors 10 min.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų