Nors kai kuriems duona gali atrodyti pernelyg paprastas ir netgi nuobodus gaminys, mes siūlome pažvelgti naujomis akimis ir šaldytą duoną, kurią rasite prekybos centrų šaldikliuose, prikelti naujam, nenuobodžiam ir išskirtiniam gyvenimui – duona užšaldyta, kad būtų karšta, užšaldyta, kad jūsų namuose gimtų patiekalai, kuriuos drąsiai vadinsite meno kūriniais.
PRANCŪZIŠKAS BATONAS SU SŪRIO PADAŽU
Jums reikės:
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
100 g tarkuotos mocarelos
5 g kukurūzų krakmolo
1 skiltelės česnako
½ šaukštelio džiovintų žolelių
100 g pieno
1 prancūziško batono su česnakiniu įdaru
Gaminimas:
Puode sumaišykite sūrius, krakmolą ir pieną.
Įtarkuokite česnaką ir suberkite džiovintas žoleles.
Nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vientisa.
Paruoštą sūrio mišinį supilkite į serviravimo indą ir patiekite su laužytu prancūzišku batonu.
SKREBUČIAI SU ANČIUVIAIS IR MANGŲ-POMIDORŲ SALOTOMIS
Jums reikės:
1 tamsios itališkos duonos CIABATTA
1 mango
3–4 skirtingų spalvų pomidorų
50 g ančiuvių filė aliejuje
kelių šakelių šviežių bazilikų
1 skiltelės česnako
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
Duoną supjaustykite stambiomis riekelėmis ir paskrudinkite.
Skrudintą duoną įtrinkite česnaku.
Mangą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Pomidorus taip pat supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su mangais ir bazilikų lapeliais. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir pipirų.
Ant paruoštų skrebučių dėkite po šaukštą pomidorų-mangų salotų ir išdėliokite ančiuvius
SUMUŠTINIS SU SILKE IR KASTINIU
Jums reikės:
6 tamsių Prancūziškų duonelių
6 šaukštų kastinio
12 kornišonų
240 g sūdytos silkės
įvairių žalumynų (papuošti)
Gaminimas:
Duonelę perpjaukite pusiau ir patepkite kastiniu.
Išdėliokite per pusę perpjautus agurkėlius, silkės juostelę ir žalumynus.
Prispauskite likusia duonele.
KRUASANAS SU OMLETO PAPLOTĖLIU
Jums reikės:
6 vnt. sviestinių kruasanų
3 kiaušinių
75 g grietinėlės
40 g tarkuoto sūrio
Druskos, pipirų
Žiupsnelio rūkytos paprikos
10 šaukštų varškės sūrelio
6 šaukštų Dižono garstyčių
6 riekelių lydyto sūrio
45 g šviežių špinatų
Mėgstamų sezoninių daržovių
Gaminimas:
Kruasanus 17–20 min. kepkite iki 170–180°C įkaitintoje orkaitėje.
Kiaušinius išplakite su grietinėle ir tarkuotu sūriu. Pagardinkite smulkintais špinatais, druska, pipirais ir žiupsneliu rūkytos paprikos. Perpilkite į kepimo formelę ir 10–12 min. kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kruasanus perpjaukite pusiau, apačią patepkite varškės sūreliu, o viršų – garstyčiomis, dėkite supjaustytą omletą, lydytą sūrį ir mėgstamas sezonines daržoves.
Naujausi komentarai