Pereiti į pagrindinį turinį

Duoną „prikelkite“ moderniam gyvenimui (receptai)

2018-05-24 09:34
DMN inf.

Duonos gaminius įprasta patiekti kaip priedą prie sriubos ar salotų, kiek neįprasčiau, kai ji virsta pagrindiniu ingredientu.

Pixabay nuotr.

Nors kai kuriems duona gali atrodyti pernelyg paprastas ir netgi nuobodus gaminys, mes siūlome pažvelgti naujomis akimis ir šaldytą duoną, kurią rasite prekybos centrų šaldikliuose, prikelti naujam, nenuobodžiam ir išskirtiniam gyvenimui – duona užšaldyta, kad būtų karšta, užšaldyta, kad jūsų namuose gimtų patiekalai, kuriuos drąsiai vadinsite meno kūriniais.

PRANCŪZIŠKAS BATONAS SU SŪRIO PADAŽU

Jums reikės:

100 g tarkuoto fermentinio sūrio

100 g tarkuotos mocarelos

5 g kukurūzų krakmolo

1 skiltelės česnako

½ šaukštelio džiovintų žolelių

100 g pieno

1 prancūziško batono su česnakiniu įdaru

Gaminimas:

Puode sumaišykite sūrius, krakmolą ir pieną.

Įtarkuokite česnaką ir suberkite džiovintas žoleles.

Nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vientisa.

Paruoštą sūrio mišinį supilkite į serviravimo indą ir patiekite su laužytu prancūzišku batonu.

SKREBUČIAI SU ANČIUVIAIS IR MANGŲ-POMIDORŲ SALOTOMIS

Jums reikės:

1 tamsios itališkos duonos CIABATTA

1 mango

3–4 skirtingų spalvų pomidorų

50 g ančiuvių filė aliejuje

kelių šakelių šviežių bazilikų

1 skiltelės česnako

šlakelio alyvuogių aliejaus

druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

Duoną supjaustykite stambiomis riekelėmis ir paskrudinkite.

Skrudintą duoną įtrinkite česnaku.

Mangą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Pomidorus taip pat supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su mangais ir bazilikų lapeliais. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir pipirų.

Ant paruoštų skrebučių dėkite po šaukštą pomidorų-mangų salotų ir išdėliokite ančiuvius

SUMUŠTINIS SU SILKE IR KASTINIU

Jums reikės:

6 tamsių Prancūziškų duonelių

6 šaukštų kastinio

12 kornišonų

240 g sūdytos silkės

įvairių žalumynų (papuošti)

Gaminimas:

Duonelę perpjaukite pusiau ir patepkite kastiniu.

Išdėliokite per pusę perpjautus agurkėlius, silkės juostelę ir žalumynus.

Prispauskite likusia duonele.

KRUASANAS SU OMLETO PAPLOTĖLIU

Jums reikės:

6 vnt. sviestinių kruasanų

3 kiaušinių

75 g grietinėlės

40 g tarkuoto sūrio

Druskos, pipirų

Žiupsnelio rūkytos paprikos

10 šaukštų varškės sūrelio

6 šaukštų Dižono garstyčių

6 riekelių lydyto sūrio

45 g šviežių špinatų

Mėgstamų sezoninių daržovių

Gaminimas:

Kruasanus 17–20 min. kepkite iki 170–180°C įkaitintoje orkaitėje.

Kiaušinius išplakite su grietinėle ir tarkuotu sūriu. Pagardinkite smulkintais špinatais, druska, pipirais ir žiupsneliu rūkytos paprikos. Perpilkite į kepimo formelę ir 10–12 min. kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.

Kruasanus perpjaukite pusiau, apačią patepkite varškės sūreliu, o viršų – garstyčiomis, dėkite supjaustytą omletą, lydytą sūrį ir mėgstamas sezonines daržoves.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų