Pereiti į pagrindinį turinį

Fetos, burokėlių ir morkų salotos

2015-01-15 15:30
DMN inf.
Fetos, burokėlių ir morkų salotos
Fetos, burokėlių ir morkų salotos / Shutterstock nuotr.

Burokėliuose gausu vitaminų ir reikalingų medžiagų, tad žiemą, kai mūsų organizmui ypač svarbu stiprinti imunitetą svarbu nepamiršti įtraukti šios daržovės į savo  meniu. Šį kartą galite pasigaminti ypatingo skonio burokėlių salotas su fetos sūriu.

Reikės

2 didelių burokėlių,

2 didesnių morkų,

pusės stiklinės nevirtų bolivinių balandų kruopų (nebūtinai),

saujelės migdolų riešutų,

100–200 g sūrio "Fetuva".

Pagal skonį daržovėms pamarinuoti

2 šaukštų alyvuogių aliejaus,

2 šaukštų citrinų sulčių,

¼ šaukštelio jūros druskos,

¼ šaukštelio juodųjų pipirų.

Užpilui

4 šaukštų alyvuogių aliejaus,

1 šaukštelio medaus,

2 šaukštų citrinų sulčių ar obuolių acto,

¼ šaukštelio jūros druskos,

¼ šaukštelio juodųjų pipirų.

Paruošimo būdas

"Fetuva" – sūrus ir sodrus, bet ne per riebus sūris, kuris puikiausiai tinka su daržovių traškumu. Bolivinės balandos – augalų iš Pietų Amerikos labai švelnaus skonio sėklos, turinčios labai daug baltymų ir naudingų mikroelementų, todėl šios salotos – maistingumo bomba. Bolivinių balandų kruopas galite pakeisti kuskusu ar net virtais grikiais. Bolivinės balandos išverda maždaug per dešimt minučių, kai nuo kruopyčių atsiskira luobelė. Šių kruopų būna įvairių spalvų, šviesioji rūšis pati populiariausia; jų rasite specializuotose maisto parduotuvėse.

Burokėlius ir morkas nulupkite ir sutarkuokite arba supjaustykite pjaustykle šiaudeliais į atskirus dubenis.

Daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, pabarstykite jūros druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Leiskite daržovėms pasimarinuoti apie 15–20 min., kol ruošite salotas.

Užvirkite dvigubą kiekį vandens, suberkite kruopas ir virkite jas 10–15 minučių, kol atsiskirs jų luobelė. Palikite atvėsti.

Tuščioje gerai įkaitintoje keptuvėje lengvai paskrudinkite migdolus, kol paruduos. Kai atvės, šiek tiek pasmulkinkite juos peiliu.

Sumaišykite užpilą: citrinų sultyse ištirpinkite medų, įberkite druskos, pipirų ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi.

Suverskite išvirtas bolivinių balandų kruopas į erdvų salotų dubenį, suberkite pakepintus migdolus ir sumaišykite su kruopomis.

Tada sudėkite morkas ir burokėlius, užpilkite paruoštu padažu ir viską sumaišykite.

Galiausiai sudėkite kubeliais pjaustytą sūrį "Fetuva".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų