Nuolatinė skaitytoja Ramutė Moliejienė iš Neveronių mielai dalijasi savo gaiviu vasariško torto "Fantazija" receptu.
Šis tortas susideda iš trijų sluoksnių ir pagrindo. Pagaminamas lengvai ir greitai.
Baltajam sluoksniui reikės:
500 g grietinės (arba 250 g grietinės ir 250 g grietinėlės),
3 šaukštai cukraus,
1/3 šaukštelio citrinų rūgšties,
vanilės ekstrakto,
1 kupino šaukšto želatinos,
150–200 ml vandens.
Rožiniam sluoksniui reikės
500 g grietinės (arba 250 g grietinės ir 250 g grietinėlės),
3 šaukštai cukraus,
1/3 šaukštelio citrinų rūgšties,
1 vidutinio dydžio burokėlio perkoštų sulčių (spalvai išgauti),
1 kupino šaukšto želatinos,
150–200 ml vandens.
Kavos sluoksniui reikės
500 g grietinės (arba 250 g grietinės ir 250 g grietinėlės),
3 šaukštų cukraus,
1/3 šaukštelio citrinų rūgšties,
nuo 3 šaukštelių iki 3 šaukštų tirpios kavos (pvz., "Nescafe"),
1 kupino šaukšto želatinos,
150–200 ml vandens.
Į visus sluoksnius galima dėti sezoninių uogų.
Pagrindui reikės šaukšto želatinos (spalvos ir skonio – pagal pageidavimą).
Paruošimo būdas
Pradėti gaminti nuo pirmojo – baltojo – sluoksnio. Jį supylus į specialią formą reikia gaminti antrąjį sluoksnį. Jį į formą ant pirmojo pilti tik tuomet, kai bus sustingęs pirmas sluoksnis.
Visi sluoksniai gaminami panašiu principu.
Sluoksniui reikiamą kiekį želatinos užpilti vandeniu ir ištirpinti. Visus ingredientus sumaišyti (rekomenduojama rankomis, nes tuomet nesusidaro oro burbuliukai).
Sumaišius ar išplakus skystį pilti į formą ir atšaldyti. Vienas sluoksnis stingsta apie 20–30 min. šaldytuve, taigi, kol maišote kitą sluoksnį, pirmas jau turėtų spėti sustingti. Taip paruošiame visus tris sluoksnius ir leidžiame tortui gerai sustingti.
Pagrindas – pasirinkto skonio želė – supilamas į negilią plačią lėkštę ir paliekamas gerai sustingti.
Serviravimas
Tortas serviruojamas ant pagrindo – plačioje lėkštėje ant želatinos sluoksnio.
Tortą išimti iš formos lengviausia jį su visa forma trumpam įmerkus į karšto vandens vonelę – tuomet tortas gražiai atšoka nuo formos sienelių.
Tada tortą išverčiame ant paruošto želės pagrindo, atsargiai pavalome, jei kur nubėga.
Serviruotą tortą galima apibarstyti sutarkuotu šokoladu, sezoninėmis uogomis ar vaisiais.
Skanaus!
Naujausi komentarai