Gaspačo sriuba puikiai tiks pakeisti šiltu metu ypač pamėgtus šaltibarščius. Ispaniška sriuba turi daugybę variacijų, todėl skonis neatsibos...
Sudėtinės dalys:
Pomidorų sultys, 200 ml
Pomidorai (konservuoti), 350 g
Svogūnas, 1 vnt.
Česnakas, 1 skiltelė
Salieras, 100 g
Raudonoji paprika, 1 vnt.
Žalioji paprika, 1 vnt.
Agurkai, 2/3 vnt.
Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
Citrinos sultys, pagal skonį
Malti pipirai, pagal skonį
Sojos padažas, pagal skonį
Actas, 1/2 a. šaukštelis
Gaminimas:
Kai vasaros dienos tokios karštos, į šiltą maistą pažiūrėti nė nesinori. Tradicinės Gaspačo receptu dalinomės kiek anksčiau, šį kartą išbandysime “raudoną” variantą – šaltos sriubos pagrindas bus pomidorai ir raudonosios paprikos.
Dideliame puode sudedame stambiai smulkintas daržoves: svogūną, česnaką, paprikas, 2/3 ilgavaisio agurko, konservuotus pomidorus (odelę nulupame), keletą saliero stiebų. Elektriniu trintuvu pirmiausia mažomis apsukomis ir vėliau – maksimaliomis, susmulkiname ingredientus iki vientisos masės.
Pagardiname trintas daržoves keletu šaukštų alyvuogių aliejaus, šlakeliu citrinos sulčių, puse a.š. acto, šviežiai maltais pipirais, žiupsneliu druskos, šlakeliu sojos padažo.
Į puodą supilame pomidorų sultis, viską gerai išmaišome. Sriuba paruošta! Dedame į šaldytuvą pastovėti bent keletą valandų (kad persipintų daržovių skonis ir aromatas). Valgome su virtomis bulvėmis arba balta duonele. Sriubos pakaks 5-6 porcijoms.
Naujausi komentarai