Pereiti į pagrindinį turinį

Gaspačo sriubos receptas – gaivu ir gardu

2015-01-09 14:30
jokuboreceptai.lt
Shutterstock nuotr.

Gaspačo sriuba puikiai tiks pakeisti šiltu metu ypač pamėgtus šaltibarščius. Ispaniška sriuba turi daugybę variacijų, todėl skonis neatsibos...

Sudėtinės dalys:

Pomidorų sultys, 200 ml

Pomidorai (konservuoti), 350 g

Svogūnas, 1 vnt.

Česnakas, 1 skiltelė

Salieras, 100 g

Raudonoji paprika, 1 vnt.

Žalioji paprika, 1 vnt.

Agurkai, 2/3 vnt.

Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai

Citrinos sultys, pagal skonį

Malti pipirai, pagal skonį

Sojos padažas, pagal skonį

Actas, 1/2 a. šaukštelis

Gaminimas:

Kai vasaros dienos tokios karštos, į šiltą maistą pažiūrėti nė nesinori. Tradicinės Gaspačo receptu dalinomės kiek anksčiau, šį kartą išbandysime “raudoną” variantą – šaltos sriubos pagrindas bus pomidorai ir raudonosios paprikos.

Dideliame puode sudedame stambiai smulkintas daržoves: svogūną, česnaką, paprikas, 2/3 ilgavaisio agurko, konservuotus pomidorus (odelę nulupame), keletą saliero stiebų. Elektriniu trintuvu pirmiausia mažomis apsukomis ir vėliau – maksimaliomis, susmulkiname ingredientus iki vientisos masės.

Pagardiname trintas daržoves keletu šaukštų alyvuogių aliejaus, šlakeliu citrinos sulčių, puse a.š. acto, šviežiai maltais pipirais, žiupsneliu druskos, šlakeliu sojos padažo.

Į puodą supilame pomidorų sultis, viską gerai išmaišome. Sriuba paruošta! Dedame į šaldytuvą pastovėti bent keletą valandų (kad persipintų daržovių skonis ir aromatas). Valgome su virtomis bulvėmis arba balta duonele. Sriubos pakaks 5-6 porcijoms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų