Skanūs gali būti ne tik įmantrūs, bet ir paprasti naminiai patiekalai. Šis grybų bei lašinukų padažas gali būti naudojamas kaip garnyras, suteikiantis maistus ypatingo skonio. Ypač dera su karštomis bulvėmis.
Reikės:
500 grybų,
200 g lašinukų,
100 g svogūnų,
vieno poro,
3–4 v. š. grietinės,
50 g sviesto,
1 v. š. miltų,
pieno,
druskos,
prieskonių.
Gaminimas:
Svogūnus ir porą susmulkinti.
Lašinukus (sūdytus arba rūkytus) smulkiai supjaustyti ir pakepinti keptuvėje, sudėti smulkintus svogūnus.
Miško grybus (šaldytus) arba pievagrybius pasmulkinti ir berti į pakepintus lašinukus su svogūnais, pridėti pipirų, druskos, petražolių, krapų, bazilikų, pakepinti, įdėti sviesto, grietinės, įberti truputėlį miltų, pamaišyti ir įpilti pieno, užvirinti.
Naujausi komentarai