8 asmenims reikės:
1 stiklinės šviesių pupelių;
500–700 g pievagrybių;
2 morkų;
2 stiebų salierų;
1 didelio svogūno;
5 skiltelių česnako;
2 pomidorų;
1 stiklinės alyvuogių;
1 v. š. alyvuogių aliejaus;
0,5 stiklinės baltojo vyno;
0,5 stiklinės vandens;
3 laurų lapelių;
2 šakelių rozmarinų;
druskos, pipirų.
Pupeles mirkykite per naktį ir virkite, kol suminkštės. Jas galite pakeisti 2 stiklinėmis konservuotų pupelių.
Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dėkite smulkintą svogūną, salierus, tarkuotas morkas, berkite druskos, pipirų. Maišykite kepkite apie 8 minutes. Išspauskite česnako skilteles, dėkite laurų lapus ir pakepinkite porą minučių. Tuomet dėkite grybus (jei jie didoki, supjaustykite perpus) ir pakepinkite dar 5 minutes. Pilkite baltąjį vyną ir patroškinkite apie 5 minutes. Dėkite sutrintus pomidorus, pupeles, rozmarinų šakeles ir įpilkite pusę stiklinės vandens. Jei norite skystesnio troškinio, vandens pilkite daugiau. Troškinį užvirkite ir troškinkite 15–20 minučių. Sudėkite alyvuoges, pagardinkite druska ir pipirais.
Naujausi komentarai