Pereiti į pagrindinį turinį

Humuso užtepėlė

2015-08-01 09:00
DMN inf.
Google images nuotr.

Netradicinė ir labai maistinga užtepėlė.

Reikės:

250 g avinžirnių,

2 šaukštų sezamų sėklų,

2 skiltelių česnako,

1 šaukšto alyvuogių aliejaus,

citrinos,

druskos,

maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimo būdas:

Avinžirnius užpilkite vandeniu ir mirkykite per naktį. Tada perplaukite šaltu vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies 1–2 valandas, kol suminkštės.

Sezamų sėklas kepinkite apie 2 minutes. Išvirus avinžirniams, vandenį nupilkite į atskirą indą ir atidėkite.

Avinžirnius sudėkite į smulkintuvą, įpilkite kelis šaukštus nuo virimo likusio skysčio, suberkite trintas česnako skilteles, sezamų sėklas, supilkite alyvuogių aliejų, išspaustas citrinos sultis ir pagardinkite prieskoniais.

Viską sutrinkite iki vientisos masės. Paskui laikykite šaldytuve, kol atvės.

Humusą galima pagardinti svogūnais, saldžiomis paprikomis arba saulėje džiovintais pomidorais. Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų