Profesionalus virtuvės šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis pademonstruos, kokių įdomių patiekalų galima pasigaminti iš karpio. Kūčioms jis siūlys išsikepti neįtikėtino skonio karpio šonkauliukus ir karpio spurgytes.
„Kokios gi Kūčios be karpio? Tai – viena populiariausių mūsų virtuvėje žuvų. Šiaip lietuviškos žuvys labai kaulingos ir reikia daug vargti, kol juos išrenki. Todėl parodysiu, kaip mažiau vargti su kaulais ir pagaminsiu karpio šonkaulius“, – savo patiekalą pristatė Tomas.
Kitas laidos „La maistas“, rodomos sekmadienį 9.30 val. per TV3, šefas – Vylius Blauzdavičius – pristatys idėją Kalėdoms. Jis gamins tradicinį vokiečių virtuvės patiekalą – keps virtą glazūruotą kiaulienos kumpį ir patieks jį su daržovių koše bei troškintais kopūstais.
„Renkantis padažą glazūrai, reikia atkreipti dėmesį, kad sudėtyje būtų cukraus, nes būtent jis suteikia traškuma, kuris taip visiems patinka“, – patarė Vylius.
Kopūstų troškinį jis gamins iš šviežių mėlynųjų ir raugintų baltųjų kopūstų. Juos troškins su raudonu vynu. Bulvių košė taip pat bus neįprasta – su morkomis. Bus tikrai sotu ir gardu!
Siūlome pasigaminti Tomo karpio spurgytes
Jums reikės:
• 100 g karpio mėsos
• 100 g džiūvėsėlių
• 300 g rapsų aliejaus
• 50 g sviesto
• 1 kiaušinio
• Druskos pagal skonį
Gaminimas: Karpio mėsa (gali būti likusi išpjausčius šonkauliukus) dedama į puodą, užpilama 500 ml vandens, įdedama svogūno, poro žaliosios dalies, morkos, česnako, petražolių ir verdama 5 minutes. Išimamos karpio dalys, atvėsinama ir išrenkamos ašakos. Į šiltą karpio mėsą sudedamas sviestas, gerai išmaišoma, pasūdoma ir masė atvėsinama. Iš atvėsintos masės formuojamos apvalios spurgytės. Spurgytės apvoliojamos kiaušinio plakinyje, tuomet džiūvėsėliuose. Pakartotinai apvoliojama kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Paruoštos spurgytės kepamos iki 160 C laipsnių įkaitintame aliejuje 1 minutę. Iškeptos dedamos ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
Skanaus!
Naujausi komentarai