Šiemet Sveiko maisto šventėje Šeimininkių šeimininkės titulą pelniusi kaunietė Žolinčių akademijos vadovė Danutė Kunčienė siūlo šeimininkėms namie paruošti savo mažiesiems skanų ir sveiką gėrimą „Gulbių pienas“, šokoladą, kurio receptą galima tobulinti savo nuožiūra, moliūgo saldainius.
Gėrimas „Gulbių pienas“
Reikės:
1 l vandens,
2 -3 šaukštų pilno grūdo avižų miltų,
medaus ar sirupo.
Vandenį pakaitinti iki 45 laipsnių, suberti miltus, gerai išmaišyti. Indą šiltai suvynioti ir palikti 2 val. Po to suplakti ir gerti, pasaldinus pagal skonį sirupu ar medumi.
Šokoladas „Aiskauda“
Reikės:
200 ml (stiklinė) vandens,
1 šaukšto cikorijos miltelių,
2-3 šaukštų ąžuolo giliukų miltelių (gilių kava),
4 šaukštų saulėgrąžų sėklų miltelių,
1 šaukšto medaus (arba cukraus, geriau rudo),
0,5 šaukštelio cinamono miltelių,
1 šaukšto sviesto (geriau lydyto).
Vandenį supilti į puoduką ir, kaitinant, suberti giliukų, cikorijos, saulėgrąžų, cinamono miltelius, sudėti sviestą. Vėl gerai išmaišyti, pasaldinti medumi ar cukrumi, ar patinkančiu sirupu.
Anot D.Kunčienės, norint minkštesnio šokolado, vandens reikia pilti daugiau. Šį šokoladą galima paskaninti kardemono milteliais, maltais džiovintais vaisiais ar uogomis – pačios kurkite savojo šokolado receptą.
Moliūgo saldainiai
Paruošiame norimos formos moliūgo griežinėlių ir pamerkiame į paruoštą šokoladą „Aiskauda“.
Naujausi komentarai