Pereiti į pagrindinį turinį

Išbandykite: purių varškėčių receptas iš smetoninės knygos

2018-01-16 17:23
LRT

„Parodykite man lietuvį, kuris nemėgsta varškėčių. Bent jau aš tokių nežinau. Senoje, taip vadinamoje smetoniškoje Lietuvoje, atradau senovinį varškėčių receptą ir darkart įsitikinau, kad varškėčiai yra klasikinis patiekalas, kurį mokėti pagaminti nori kiekviena šeimininkė”, – taip savo laidoje senovinį varškėčių receptą pristatė Beata Nicholson.

LRT stop kadras

Varškėčiams pasigaminti prireiks birios 9 proc. riebumo varškės, kiaušinių, druskos, cukraus, miltų, lydyto sviesto.

„Pagrindinė problema, su kuria susiduria daugybė šeimininkių, gaminančių varškėčius, yra miltų kiekis. Svarbu jų įdėti tiek, kad miltai suklijuotų varškę kartu su kiaušiniais ir iškepus jie būtų lengvi, bet nesubyrėtų kepami“, – tvirtina B. Nicholson.

Plačiau – vaizdo įraše.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų