Pereiti į pagrindinį turinį

Iškyla lauke: ko nepamiršti ir ką pasigaminti?

2020-07-28 07:23
DMN inf.

Kas tai bebūtų – pusryčiai, pietūs ar vakarienė, lauke jie įgauna naujų skonių. Valgyti su šeima ir draugais – didelis džiaugsmas. Svarbiausia gera nuotaika, nepamiršti smagios kompanijos ir gėrybių pilnutėlio iškylos krepšio. O idėjomis, ką paprasto, bet tinkamo iškylai lauke pasigaminti ir pasiimti su savimi, dalijasi maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė.

Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Dalies iškyloms lauke reikalingų prekių paklausa auga.  Štai lyginant 2019 m. su 2017 m. pastebima, kad ženkliai išaugo šaltkrepšių (26 proc.) ir sulankstomų kėdžių (29 proc.) pardavimai. Kalbant apie greitai paruošiamus šaldytus desertus, populiariausi iš jų: šaldyti sviestiniai kruasanai, šaldytos bandelės su cinamonu, šaldyti kruasanai su šokoladu. Šių prekių pardavimai buvo gana pastovūs, visgi karantinas juos padidino: balandį pardavimai augo beveik dvigubai.

„Į iškyla taip pat nederėtų pamiršti pasiimti apsauginių kremų nuo saulės, purškalų nuo uodų ir erkių. Šių dviejų prekių kategorijų pardavimai, lyginant 2019 ir 2020 m., išaugo atitinkamai 25 ir 21 proc.“, – dalijasi „Maximos“ Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Braškės su grietinėle, riešutais ir šokoladu

„Šis itin paprastas receptas patiks smaližiams. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir šaukšteliu citrinų rūgšties. Riešutus labai smulkiai sukapokite. Į juos įtarkuokite juodojo šokolado ir sudėkite mišinį į indelį. Savo svečiams pasiūlykite merkti šviežią braškę į plaktą grietinėlę, o tuomet – į riešutų ir šokolado mišinį“, – pataria B. Baratinskaitė.

Kruasanai su rūkyta lašiša ir tepamuoju sūriu

„Maximos“ maisto gamybos ekspertė dalijasi, kad šiam užkandžiui paruošti užteks šviežutėlius kruasanus perpjauti išilgai pusiau, vidines jų puses aptepti plonu sluoksniu tepamojo sūrio ir ant apatinės dalies uždėti lašišos gabalėlį, užmesti keletą gražgarsčių lapelių ir suvožti.

Lavašų suktinukai su lašiša

Lavašo lakštus lygiai ištepkite tepamuoju sūreliu. Tuomet išdėliokite šaltai rūkytų lašišos gabalėlių, špinatų, pabarstykite pipirų. Kruopščiai ir stipriai susukite lavašą, apvyniokite jį maistine plėvele, kad būtų gražesnė forma, ir dėkite į šaldytuvą bent 1,5 val. Išėmę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir skanaukite.

Bananai su riešutų užtepu ir kokosų drožlėmis

„Paprasčiau nebūna: bananus supjaustykite griežinėliais, ant kiekvieno iš jų užtepkite riešutų užtepo ir užbarstykite kokosų drožlių“, – dar vienu paprastu užkandžio receptu dalijasi B. Baratinskaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų