Pereiti į pagrindinį turinį

Išskobtame moliūge virta sriuba

2015-09-04 06:40
DMN inf.
Išskobtame moliūge virta sriuba
Išskobtame moliūge virta sriuba / Shutterstock nuotr.

Rudenį, kai daržuose gausu daržovių, malonu pasimėgauti sriubų įvairove. Jeigu jūsų darže auga ir moliūgai, būtinai išsivirkite šios sriubos.

6 porcijoms reikės:

1,5 l daržovių sultinio,

1 didesnio svogūno (labai smulkiai sutarkuojame),

500 g moliūgo minkštimo (supjaustome 2 cm gabalėliais),

vidutinio dydžio moliūgo (jį išskobsime),

2 skiltelių česnako (smulkiai sutarkuojame),

aitriosios paprikos,

1 bulvės

120 ml grietinėlės,

petražolių, druskos – pagal skonį,

truputį imbiero (jį reikia sutarkuoti arba galima pakeisti keliais šaukštais natūralių apelsino sulčių).

Gaminimas:

Dideliame puode užvirkite sultinį, sudėkite moliūgo minkštimą, bulvę, svogūną, česnaką, pipirą ir pavirkite maždaug 40 min.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.

Moliūgą nuplaukite, nupjaukite viršų (1/3 moliūgo), išskobkite vidų (jį galite panaudoti sriubai). Išorines sieneles patepkite aliejumi. Išskobtą moliūgą naudosite kaip dubenėlį sriubai. Įkiškite moliūgą į orkaitę ir pakepkite 30 min. Ištraukite, apgobkite rankšluosčiu, kad neatvėstų.

Puode virusias daržoves sutrinkite smulkintuvu ir dar pavirkite 10 min.

Sriubą supilkite į išskobtą moliūgą, užpilkite grietinėlės ir apibarstykite kapotomis petražolėmis. Patiekalą galima paskaninti tarkuotu sūriu, patiekti su orkaitėje kepintomis batono riekėmis, įtrintomis česnaku.

Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų