Rudenį, kai daržuose gausu daržovių, malonu pasimėgauti sriubų įvairove. Jeigu jūsų darže auga ir moliūgai, būtinai išsivirkite šios sriubos.
6 porcijoms reikės:
1,5 l daržovių sultinio,
1 didesnio svogūno (labai smulkiai sutarkuojame),
500 g moliūgo minkštimo (supjaustome 2 cm gabalėliais),
vidutinio dydžio moliūgo (jį išskobsime),
2 skiltelių česnako (smulkiai sutarkuojame),
aitriosios paprikos,
1 bulvės
120 ml grietinėlės,
petražolių, druskos – pagal skonį,
truputį imbiero (jį reikia sutarkuoti arba galima pakeisti keliais šaukštais natūralių apelsino sulčių).
Gaminimas:
Dideliame puode užvirkite sultinį, sudėkite moliūgo minkštimą, bulvę, svogūną, česnaką, pipirą ir pavirkite maždaug 40 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
Moliūgą nuplaukite, nupjaukite viršų (1/3 moliūgo), išskobkite vidų (jį galite panaudoti sriubai). Išorines sieneles patepkite aliejumi. Išskobtą moliūgą naudosite kaip dubenėlį sriubai. Įkiškite moliūgą į orkaitę ir pakepkite 30 min. Ištraukite, apgobkite rankšluosčiu, kad neatvėstų.
Puode virusias daržoves sutrinkite smulkintuvu ir dar pavirkite 10 min.
Sriubą supilkite į išskobtą moliūgą, užpilkite grietinėlės ir apibarstykite kapotomis petražolėmis. Patiekalą galima paskaninti tarkuotu sūriu, patiekti su orkaitėje kepintomis batono riekėmis, įtrintomis česnaku.
Skanaus!
Naujausi komentarai