Kai daržai dovanoja daržovių gausybę, galime drąsiai eksperimentuoti virtuvėje. Šį kartą siūlome pasigaminti Itališką cukinijų apkepą, pagardintą sūriais.
Reikės:
Apkepui:
3 cukinijų,
300 g Mocarelos sūrio,
1 puodelio tarkuoto Parmezano sūrio,
pagal skonį druskos,
1 šaukšto susmulkintų baziliko lapelių.
Padažui:
2 indelių konservuotų pomidorų,
2 svogūnų,
2 skiltelių česnako,
1 morkos,
1 saliero stiebo,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Paruošimo būdas
Pirmiausia pasiruoškite padažą. Svogūnus smulkiai supjaustykite. Česnaką išspauskite. Svogūnus ir česnaką sudėkite į metalinį puodą, užpilkite aliejaus ir kepkite ant mažos ugnies, kol svogūnai taps permatomi. Suberkite smulkiai supjaustytus salierus, tarkuotą morką, įberkite druskos, pipirų ir kepkite ant mažos ugnies dar 7 min. Supilkite konservuotus pomidorus be odelių (galima dėti ir šviežius, bet reikės nulupti odeles ir kelias minutes ilgiau pakaitinti) ir virkite ant mažos ugnies apie 20 min.
Kol padažas verda, užkaiskite didelį puodą su vandeniu. Kai vanduo užvirs, sudėkite nenuluptas cukinijas ir virkite apie 10 min. Cukinijas atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite centimetro storio riekelėmis ir pabarstykite druska.
Mocarelos sūrį supjaustykite griežinėliais, Parmezano sūrį, jei netarkuotas, sutarkuokite.
Kepimo indą ištepkite sviestu. Ant dugno įpilkite pomidorų padažo, sudėkite sluoksnį cukinijų, pabarstykite baziliku, uždėkite Mocarelos, šiek tiek užberkite Parmezano sūrio. Vėl užpilkite pomidorų padažo, dėkite cukinijas, baziliką ir sūrį. Sluoksniuoti baikite Mocarelos ir Parmezano sluoksniu.
Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Naujausi komentarai