Ta proga šeštadienį laidos „Gardu Gardu“ virtuvės šefas net atsivežė jau beveik 100-tą metų menantį savo močiutės įrankį, kuriuo parodys, kaip pasigaminti tradicinį Šiaurės Italijos Pjemonto regiono patiekalą – Agnoloti tipo raviolius su špinatų ir varškės įdaru. Ali Gadžijevas šį kartą pratęs praeitos laidos tradiciją ir vėl pasiūlys skanią idėją Kalėdinėms dovanoms – marcipaninius keksiukus.
Ravioliai su špinatų ir varškės įdaru
Reikės:
400 g miltų
200 g kiaušinių masės (arba 4 kiaušinių)
200 g šviežių špinatų
200 g varškės
50 g sviesto
20 g parmezano sūrio
Druskos
Pipirų
Persilado prieskonių
Alyvuogių aliejaus
Šviežio šalavijo lapelių
Gaminimas. Iš miltų suberti ant stalo kauburėlį ir jame suformuoti duobutę, į kurią supilti kiaušinių masę arba kiaušinių plakinį. Iš lėto sumaišyti ingredientus ir išminkyti vientisą tešlą. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę, kad „nekvėpuotų“ ir palikti mažiausiai 15 minučių, kad „pailsėtų“. Ant įkaitinto alyvuogių aliejaus pakepinti špinatus, kad suminkštėtų. Tada sudėti juos į sietelį ir paspausti kelis kartus su šaukštu, kad išvarvėtų skystis. Atvėsinti ir sudėti į smulkintuvą, susmulkinti. Į smulkintus špinatus sudėti varškę, įberti druskos, pipirų, persilado prieskonių ir permalti viską iki kreminės konsistencijos. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį. Labai plonai iškočioti du lakštus tešlos. Ant vieno lakšto konditeriniu maišeliu išspausti vienodais atstumais įdaro kauburėlius. Tada uždengti juos kitu lakštu ir suformuoti raviolius. Virti pasūdytame vandenyje 3–5 minutes priklausomai nuo tešlos storumo. Ant keptuvės išlydyti sviestą ir 2 minutes pakepinti jame šalavijų lapelius. Raviolius patiekti gilesnėje lėkštėje, užpilti padažu ir užtarkuoti parmezano sūriu.
Marcipaniniai keksiukai
Reikės:
400 g marcipano
250 g kiaušinių masės (arba 5 kiaušinių)
140 g išlydyto sviesto
40 g miltų
35 g kukurūzų krakmolo
Šviežio arba šaldyto mango kubelių (jei neturite, rekomenduojama pusiau džiovintus abrikosus)
Cukraus pudros dekoravimui.
Gaminimas. Ištirpinti sviestą. Į smulkintuvą sudėti kubeliais supjaustytą marcipaną, supilti kiaušinių masę arba įmušti kiaušinius. Sumalti ingredientus iki vientisos masės. 1/3 masės dalį supilti į atskirą indą, užpilti lydytu sviestu ir viską gerai išmaišyti. Miltus persijoti į atskirą indą kartu su kukurūzų krakmolu. Tada gautą sviesto masę sujungti su likusia marcipano mase, suberti birius produktus ir permalti iki vientisos masės. Konditeriniu maišeliu paskirstyti tešlą į keksiukų formeles, įsprausti po mango arba abrikoso gabaliuką ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių. Dekoruoti cukraus pudra. Galima supakuoti į dovanų dėžutę ir dovanoti Kalėdoms.
Naujausi komentarai