Kaip ir visos taisyklės taip ir susiformavusios laidos „Gardu Gardu“ tradicijos kartais turi išimčių. Dažniausiai vėluojantis italų kilmės laidos vedėjas Gian Luca šį šeštadienį į laidą ateis pirmas! Negana to, laidą jis pradės ne nuo tradicinio kavos puodelio, o nuo košės. Tuo metu pavėlavęs Ali bando „susikauti“ su Gian Lucos išmaniuoju kavos aparatu, tačiau nesėkmingai ir pirmają šios laidos virtuvės kovą laimi Gian Luca, išviręs puikią košę savo kolegai.
Sūrio lazdelėmis įdaryta kiaulienos sprandinė, troškinta apelsinų sultyse
500 ml pieno
250 g kukurūzų kruopų
20 g sviesto
500–600 g kiaulienos sprandinės
2–3 sūrio lazdelės
6 apelsinai
2 skiltelės česnako
2 rozmarino šakelės
2 a. š. druskos
1 a. š. miltų
Pipirų
Alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminimas. Peiliu įkišti sūrio lazdeles į mėsos gabalą. Troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir ant didelės ugnies iš visų pusių apskrudinti mėsą. Tada sumažinti ugnį ir užpilti mėsą iš penkių apelsinų išspaustomis sultimis. Į troškintuvą įmesti rozmarino šakelę, porą česnako skiltelių, įberti druskos, pipirų ir uždengti. Troškinti ant silpnos ugnies 40-60 min. Nuo likusio apelsino plonai nulupti žievelę ir supjaustyti ją siaurais šiaudeliais, o apelsino vidų išpjaustyti, kad liktų be baltų odelių. Likus 15 min. iki troškinimo pabaigos, sumesti į troškintuvą. Atskirame puode užvirti pieną, įberti žiupsnelį druskos, nukelti nuo ugnies ir suberti kukurūzų kruopas. Gerai išmaišyti, vėl padėti ant ugnies ir 2 min. pakaitinti maišant. Išmaišytą košę paskleisti kepimo inde ant kepimo popieriaus, išlyginti paviršių ir uždėti sviesto bei rozmarino šakelę. Palikti, kol ištirps sviestas. Išimti ištroškintą mėsos gabalą ant lentelės ir papjaustyti norimo storio riekelėmis. Į karštą padažą įberti miltų ir gerai išmaišyti. Mėsą patiekti su supjaustyta kukurūzų koše ir užpilti padažu su apelsinų gabaliukais.
Karamelinės maskarponės kremu įdarytos šokoladinės tartaletės
1 pakuotė šokoladinių tartalečių
Įdaras:
150 g grietinėlės
120 g cukraus
1 vanilės ankštis
90 g sviesto
300 g maskarponės sūrio
2 valg. š. kokoso drožlių
Papuošimas:
200 g grietinėlės
1 žalioji citrina
Gaminimas. Užvirti grietinėlę su vanilės ankšties sėklomis. Į kitą puodą suberti cukrų ir jį kaitinti, kol pradės lydytis. Tada atsargiai puodą judinti, kol cukrus visiškai išsilydis ir į jį pastoviai maišant atsargiai supilti užvirusią grietinėlę. Tada po gabaliuką sumesti sviestą ir maišyti, kol visiškai ištirps. Nukelti nuo ugnies, suberti kokoso drožles, gerai išmaišyti, sudėti maskarponės sūrį ir vėl gerai išmaišyti. Supilstyti į tartaletes ir padėti į šaldytuvą, kad atvėstų. Elektriniu plaktuvu išplakti grietinėlę papuošimui ir į ją įmaišyti smulkiai tarkuotą žaliosios citrinos žievelę. Gerai išmaišyti, sudėti į konditerinį maišelį ir papuošti atvėsusias tartaletes. Apibarstyti žaliosios citrinos žievele.
Naujausi komentarai